Drumul Radial 10, Măgurele Expres: a patra șosea ce va lega Bucureștiul de viitoarea Autostradă de centură A0, lansată în procedură de licitație

22 nov. 2022
5589 Afișari
Drumul Radial 10, Măgurele Expres: a patra șosea ce va lega Bucureștiul de viitoarea Autostradă de centură A0, lansată în procedură de licitație

Al patrulea din cele 10 drumuri radiale care vor lega Bucureștiul de viitoarea autostradă A0 și orașele din Ilfov a fost lansat în procedură de achiziție pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate. Estimativ, în 2024 vor începe lucrările de construcție și în 2026 vor fi finalizate.

Drumul Radial 10 – Măgurele Expres (DR 10), pentru care a fost anunțată lansarea licitației pentru studiul de fezabilitate, va avea o lungime de aproximativ 11 km, 4 benzi de circulație, câte 2 pe fiecare sens. Șoseaua va conecta Prelungirea Ferentari cu Centura Capitalei (DNCB), viitoarea Autostradă A0 și orașul Măgurele.

Potrivit scopului declarat de Nicușor Dan, prin construcția DR 4 se vor realiza noi legături ”pentru intrări și ieșiri din Capitală”, care vor optimiza și decongestiona zonele cu trafic aglomerat de la intrările sudice ale orașului, DN 5 și DN6.

Valoarea estimată pentru realizarea studiului de fezabilitate este de 18 milioane lei fără TVA, cu termen de execuție de 12 luni, iar finanțarea urmează să fie asigurată prin Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM). Termenul limită pentru depunerea ofertelor este 10 ianuarie 2023.

Pentru alte 3 drumuri radiale, DR 1 – -Vest Expres (către localitățile Domnești și Ciorogârla), DR 4 – Nord Express (legătura cu Corbeanca) și DR 9 – Sud Expres (legătura cu localitatea Vidra), s-a încheiat etapa de depunere a ofertelor pentru achiziția studiilor de fezabilitate, iar în prezent Asociația de Dezvoltare Intercomunitară Zona Metropolitană București evaluează ofertele depuse.

Cele 10 drumuri radiale, care vor avea în total 96 de kilometri, vor asigura un flux rapid de transport între București și localitățile limitrofe, precum și conexiuni cu marile bulevarde care există în Capitală.

”Traficul la intrările și ieșirile orașului nu se va mai înghesui pe cele câteva șosele care leagă acum Bucureștiul de țară, ci se va distribui mult mai bine, contribuind inclusiv la buna utilizare a autostrăzii de centură. Aceste drumuri radiale vor aduce dezvoltare economică pentru București și pentru Ilfov.”, a declarat primarul Nicușor Dan.

Estimarea este 2024 pentru finalizarea studiilor și începerea lucrărilor și 2026 finalizarea lucrărilor.

Citește și: 

 

Cookies