Drumul pentru biciclete de la Lacul Morii este inaugurat astăzi, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului

05 iun. 2022
1464 Afișari
Drumul pentru biciclete de la Lacul Morii este inaugurat astăzi, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului
Sursa foto: NewsBucurești

Drumul de biciclete care pornește de la Barajul Ciurel până la insula Lacul Morii este inaugurat duminică, 5 iunie, cu ocazia Zilei Mondiale a Mediului, potrivit anunțului făcut de Primăria Sectorului 6.

Bucureștenii se vor putea bucura de astăzi, 5 iunie, de un nou traseu pentru biciclete. Acesta se află în Sectorul 6, pe un drum care pornește de la Barajul Ciurel și duce la insula Lacul Morii. Inaugurarea a avut loc odată cu sărbătorirea Zilei Mondiale a Mediului. Acest traseu are o lungime de 2,3 kilometri și o lățime care variază pe parcurs între 2 și 6 metri. Dacă partea dinspre Barajul Ciurel este realizată din asfalt până la Calea Crângași, partea a doua, de la Calea Crângași la insula Lacul Morii este realizată din marnă.

Marna reprezintă un material 100% natural, din piatră de calcar, această soluție fiind luată de autorități deoarece spațiul verde nu poate fi betonat sau asfaltat.

Drum nou de biciclete în Sectorul 6. Acesta se află lângă Lacul Morii și a fost inaugurat astăzi

Traseul a fost amenajat pentru ca bicicliștii să se poată plimba de-a lungul Lacului Morii fără să interfereze cu zona de promenadă. Mai mult, autoritățile au decis ca bicicliștii să nu aibă voie pe promenada Lacului Morii pentru a se evita accidentele.

Drumul pentru biciclete va fi testat printr-un tur ghidat pe două roţi organizat de Asociaţia Mai Mult Verde. Zeci de biciclişti și-au dat întâlnire de la ora 9,30 pe Insula Lacul Morii. De acolo, la ora 10,30, aceștia au plecat în jurul lacului, pe drumul proaspăt amenajat.

Pentru a marca noul traseu, organizatorii evenimentului au pregătit trei opriri tematice: prima la Giulești-Sârbi, unde se va vorbi despre promovarea zonelor naturale ca spaţii alternative de agrement pentru locuitorii Capitalei, a doua pe Aleea Lacul Morii, unde reprezentanţii Ordinului Arhitecţilor vor discuta despre concursul internaţional de soluţii pentru valorificarea zonei extinse a Lacului Morii și a treia între Barajul Ciurel şi zona Insulei Lacul Morii.

Acolo, primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, va vorbi despre faza întâi a proiectului de regenerare urbanistică a zonei Lacului Morii – Crângaşi – Giuleşti, pentru promenadă şi activităţi sportive.

Cookies