ÎN BUCUREȘTI

Se pregătește drumul expres București-Târgoviște. Anunțul Ministrului Transporturilor, Cătălin Drulă

Drumul expres București-Târgoviște se află, pentru moment, în stadiul de licitație pentru documentația necesară, dar ministrul Drulă  precizează că acesta este unul nou, care nu va trece prin localități și are un profil  apropiat unei autostrăzi.

CNAIR a lansat licitația documentației tehnice pentru drumul expres București-Târgoviște.

Acesta va fi unul nou, nu va trece prin localități, va avea două benzi pe sens și separare pe mijloc, cu noduri denivelate, apropiat de profilul unei autostrăzi, anunță ministrul Transporturilor, Cătălin Drulă.

„Legătura cu Bucureștiul va fi făcută, cel mai probabil, cu un nod din viitoarea autostradă de centură A0 Nord (în prezent, aproape de finalizarea licitației). Proiectul este lansat pe noul caiet de sarcini pentru documentații tehnice elaborat de CNAIR. Un caiet de sarcini cu condiții contractuale mult mai clare și echilibrate, pentru a nu mai avea problemele de pe contractele din trecut. Din contract va rezulta un proiect tehnic preliminar – un “preliminary design” al viitorului drum, cu un nivel suficent de detaliu, cu investigații geotehnice și modelare a terenului”, spune ministrul.

Drumul expres București-Târgoviște, varianta modernă

”Aceasta este soluția modernă pentru anul 2021, nu dublarea la 4 benzi a drumului existent DN71 care trece pe 53% din lungime prin localități. Iar pe naționalul actual, pe DN71 vor fi făcute reparații anul acesta pentru a îmbunătăți calitatea drumului până când vom avea drumul expres”, a mai scris ministrul pe Facebook.

 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button