Drumul celor 100 de tramvaie de la Astra Arad la București. Primul ajunge la depoul Militari și intră în teste. Directorul STB: În trei săptămâni estimăm că va merge cu călători

31 mai 2022
4595 Afișari
Drumul celor 100 de tramvaie de la Astra Arad la București. Primul ajunge la depoul Militari și intră în teste. Directorul STB: În trei săptămâni estimăm că va merge cu călători

Primul tramvai fabricat la Astra Arad va intra imediat în probe la București. Tramvaiul va fi asamblat, iar primele teste vor fi statice în depoul Militari, iar apoi vehiculul va circula pe traseul liniei 41, fără oprire, încărcat cu saci de nisip, pentru a simula prezența călătorilor.

Încărcat în două trailere, primul tramvai modern de la Astra Arad a ieșit de pe poarta fabricii Astra Arad, luni, 30 mai, și a plecat către București unde ajunge astăzi, marți, în jurul orei 14.00.

Directorul STB, Adrian Criț, a precizat că imediat tramvaiul va fi asamblat, iar de mâine va putea intra în teste statice de gabarit, electrice și din punct de vedere al siguranței călătorilor.

„Urmează testele dinamice, de frânare, anduranță, de verificare a pantografului pe diferite trasee. Noul tramvai va circula cu saci de nisip, ca să simuleze prezența călătorilor, iar în 2-3 săptămâni estimez că va merge cu călători.”, a precizat Adrian Criț pentru b365.ro.

Imagini de pe traseul parcurs de transportul special care aduce tramvaiului de la Arad la București:

Când vor fi livrate următoarele tramvaie la București

Primul depou pentru care se va livra tramvaie este cel din Militari, pentru linia 41, care este cea mai lungă linie şi cea mai aglomerată.

Prima garnitură face parte din lotul de 100 contractat de municipalitatea din Bucureşti. Preşedintele Grupului de firme Astra Arad, Valer Blidar, a declarat, la plecarea primului tramvai din fabrică spre Capitală, că garnitura va circula pe linia 41.

“Testele şi punerea în funcţiune în Bucureşti nu vor dura trei luni, deci vom pune tramvaiul în funcţiune mai devreme. Mai mult, în perioada mai – august când nu avem prevăzute livrări, noi totuşi vom livra, pentru că mai avem opt – nouă tramvaie în stadiul final, în hale. Din punctul nostru de vedere suntem pregătiţi să ducem acest contract la sfârşit fără probleme, sperăm noi fără probleme. Dacă anumiţi furnizori din Germania, Austria sau Franţa nu ne vor crea probleme, la noi nu sunt probleme. Primul depou pentru care se va livra tramvaie este cel din Militari, pentru linia 41, care este cea mai lungă linie şi cea mai aglomerată”, a spus Valer Blidar, conform g4media.ro.

Preşedintele Grupului Astra a precizat că din luna august fabrica din Arad va livra Capitalei câte patru tramvaie pe lună.

Îți recomandăm și:

 

 

Cookies