Droguri de mare risc, vândute la festivalul SAGA din București. DIICOT a reținut șase persoane

27 iun. 2023
226 Afișari
Droguri de mare risc, vândute la festivalul SAGA din București. DIICOT a reținut șase persoane
Droguri de mare risc, vândute la festivalul SAGA din București. DIICOT a reținut șase persoane | Sursă foto: Unsplash

Șase persoane au fost reținute de către procurorii din cadrul Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT). Aceștia sunt cercetați pentru vânzarea de droguri de mare risc în cadrul festivalului SAGA din București.

Droguri de mare risc, vândute la festivalul SAGA din București

DIICOT a informat, printr-un comunicat de presă, că în perioada 24 – 26 iunie 2023, s-a dispus reținerea a șase persoane, care ar fi vândut substanțe psihoactive în cadrul festivalului SAGA ce a avut loc în București în weekendul trecut.

Suspecții sunt cercetați pentru săvârșirea următoarelor infracțiuni:

  • Trafic de droguri de risc și mare risc,
  • Efectuarea, fără drept, de operațiuni cu produse susceptibile de a avea efecte psihoactive.

De asemenea, procurorii DIICOT au anunța că, pe lângă cele șase persoane reținute, un alt inculpat a fost plasat sub control judiciar.

Inculpații au fost arestați preventiv

Procurorii au transmis că, în perioada 23 – 25 iunie 2023, persoanele cercetare au introdus în cadrul festivalului din Capitală droguri de mare risc, cu scopul de a le vinde participanților. Printre substanțele introduse la eveniment se numără:

  • Cocaină,
  • MDMA,
  • Ketamină,
  • α-PHiP.
Droguri de mare risc, vândute la festivalul SAGA
Droguri de mare risc, vândute la festivalul SAGA | Sursă foto: DIICOT
Droguri de mare risc, vândute la festivalul SAGA
Droguri de mare risc, vândute la festivalul SAGA | Sursă foto: DIICOT

În cauză s-a reținut că, în perioada 23 – 25 iunie, inculpații au deținut cantități de droguri de risc și mare risc și substanțe cu efect psihoactiv (cocaină, MDMA, ketamină și α-PHiP), în scopul comercializării în cadrul unui festival ce s-a desfășurat în municipiul București.

Pe lângă vânzarea drogurilor de mare risc, procurorii au informat că a fost constatată și vânzarea unor comprimate și substanțe sub formă de pulbere sau lichid, ce nu sunt sub control național. Respectivele substanțe pot afecta grav starea persoanelor ce le consumă.

În data de 26 iunie 2023, DIICOT a transmis că:

  • Patru dintre inculpați au fost deja arestați preventiv pentru comiterea infracțiunile menționate anterior.
  • Doi inculpați urmează să fie prezentați în fata judecătorului de drepturi și libertăți, cu propunere de arestare preventivă pentru 30 de zile.

Acțiunile de control au beneficiat de sprijinul polițiștilor din cadrul DGPMB, al jandarmilor DGJMB și al Brigăzii Speciale de Intervenție a Jandarmeriei.

Cookies