ARHIVA B365

Peste 1000 de jandarmi au fost în stradă, luni

Aurel Moise, şeful Direcţiei Ordine şi Siguranţă Publică din Jandarmeria Română, a anunţat, marţi, că peste 1.500 – 1.600 de oameni au participat la protestele din Capitală. Acesta a declarat că peste 1000 de jandarmi au gestionat, luni, situaţia.

Întrebat dacă percheziţiile de la protest încalcă legea, Florin Hulea, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Bucureşti, a precizat că jandarmii au făcut controale corporale, în limita prevederilor legale. În urma controalelor făcute de jandarmi, în bagajele manifestanţilor s-au găsit droguri, pietre, obiecte contondente, un pistol cu bile, arme albe, cuţite, şişuri, boxuri, măşti medicinale sau cagule.

Moise a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că, prin măsurile luate, Jandarmeria a reuşit să zădărnicească toate planurile protestatarilor violenţi.

La evenimentele de luni au fost sancţionate contravenţional 19 persoane cu antecedente, dintre care doi suporteri ai unei echipe de fotbal. Tot ieri s-au depistat alte 22 de fapte natură penală, trei dintre ele înfăptuite de suporteri.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button