ÎN LUME

Drog folosit în ritualurile șamanice, testat de medici pentru „resetarea” oamenilor cu depresii. Cum funcționează

Un puternic drog halucinogen, cunoscut pentru folosirea în ritualurile șamanice, este în prezent testat ca potențial tratament pentru depresie pentru prima dată.

Participanții la studiu vor primi cantități mici de DMT (dimetiltriptamină), după care vor urma o sesiune de discuții. Medicii speră să dovedească eficiența acestui nou tratament pentru persoanele care nu răspund la medicamentele convenționale pentru depresie.

Potrivit BBC, apar tot mai multe dovezi că drogurile psihedelice, folosite în mod deosebit împreună cu terapia, sunt sigure și pot trata mai multe afecțiuni mentale.

Va fi pentru prima oară când pacienților cu depresii moderate și severe li se va administra DMT în cadrul unui studiu clinic.

„Noi credem că impactul va fi aproape imediat și efectele vor fi mai de durată în comparație cu antidepresivele convenționale”, a declarat Carol Routledge, coordonatorul studiului organizat de compania Small Pharma.

Drogul este supranumit „molecula spiritului” pentru modul în care influențează conștiința umană și inducerea halucinațiilor care au fost descrise, în unele cazuri, ca fiind o experiență similară morții.

Ingredientul activ este ayahuasca, o plantă medicinală din Amazonia, iar cercetătorii se bazează pe faptul că ar putea „rescrie” gândurile fixe ale creierului prin administrarea drogului și apoi a terapiei.

Această ipoteză ar urma să fie dovedită în cadrul studiului supervizat de Imperial College London.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button