Drob, ouă roșii, brânzici, salată de boeuf și multe, multe E-uri. Cum se strecoară Necuratul Alimentar în mâncarea pusă pe masa de Paște

20 apr. 2022
117 Afișari
Drob, ouă roșii, brânzici, salată de boeuf și multe, multe E-uri. Cum se strecoară Necuratul Alimentar în mâncarea pusă pe masa de Paște
Drob, ouă roșii, brânzici, salată de boeuf și multe, multe E-uri. Cum se strecoară Necuratul Alimentar în mâncarea pusă pe masa de Paște. Sursa foto: Unsplash

Zilele acestea se fac pregătiri intense pentru masa de Paște, moment în care se adună în jurul ei toată familia. Problema este că ajungem să facem slalom printre E-uri, sare și zahăr, avertizează InfoCons.

Drob, ouă roșii, brânzici, salată de boeuf și multe, multe E-uri

InfoCons trage un semnal de alarmă și ne avertizează că preparatele puse pe masa de Paște pot conține un număr total de 152 de E-uri, 31.86 grame de sare și 200.9 grame de zahăr.

Cel mai des, aperitivele puse pe masa de Paște sunt pâinea, mezelurile (crenvurști de pui, crenvurști de porc, parizer, șuncă praga, cabanos, bacon), plus sosurile de ketchup, muștar și maioneză. Astfel, doar aperitivele ajung să aibă până la 83 de E-uri, 31.6 grame de sare și 69.8 grame de zahăr – pentru un singur fel de mâncare.

Lista continuă cu mult iubitul și nelipsitul cozonac, înghețată, bomboane de ciocolată, croissant de ciocolată sau un iaurt cu fructe. Astfel, ajungem să consumăm până la 29 de E-uri și 116.1 grame de zahăr doar pentru partea de desert.

Cum se strecoară Necuratul Alimentar în mâncarea pusă pe masa de Paște

Pe lângă dulciuri, o să vrem să bem și un suc tip ceai, un energizant sau poate o bere/cidru cu fructe și ajungem la 29 de E-uri și 22.7 grame de zahăr. Astfel, doar pentru acestea consumăm 58 de E-uri și 138.8 grame de zahăr, spune InfoCons.

Dacă ne gândim să consumăm și o gumă de mestecat, ajungem la 11 E-uri.

Tragem linie și facem un calcul. Masa de Paște este plină de aditivi alimentari, sare și zahăr. Consumăm până la 152 de E-uri, 31.86 grame de sare și 200.6 grame de zahăr pentru o masă festivă cu doar câteva produse, dar pe lângă care se pot adăuga multe altele, iar lista cu E-uri poate continua.

InfoCons a creat o aplicație gratuită, iar cu ajutorul acesteia pot fi scanate toate produsele pentru a afla câte E-uri conțin, dar și cantitatea de sare, cantitatea de zahăr, numărul de calorii și alergenii.

Cookies