ARHIVA B365

Drift-uri şi educaţie rutieră la Arena Națională, în Sectorul 2

Iubitorii cailor putere sunt aşteptaţi sâmbătă, 15 septembrie 2018, cu începere de la ora 14.00, în inelul exterior de la Naţional Arena, intrarea din strada Maior Ion Coravu, pentru a participa la un eveniment de excepţie.

Proiectul vizează promovarea sportului de performanță și educarea tinerilor iubitori ai automobilismului, încercând să îi convingă să renunțe la teribilismul specific vârstei, iar dacă pasiunea există, aceasta să fie transpusă în mod pozitiv într-un cadru legal, unde siguranţa este de 100%.

Programul va fi următorul:

– 14.00 -14.30 – prezentarea evenimentului;

– 14.30 – 15.20 – antrenamente individuale – persoanele care au completat formularul de înscriere ca membri pot fi copiloţi în maşinile de competiţie, alături de piloţii preferaţi;

– 15.20 – 15.30 – vor fi explicate diferenţele dintre maşinile de competiţie şi maşinile de stradă;

– 15.30 – 16.20 – antrenamente în tandem (două maşini pe circuit);

– 16.30 – 17.00 – interactivitate cu publicul, copiii vor avea ocazia de a executa derapaje controlate cu dispozitive de jucărie;

– 17.00 – 18.00 – probe speciale de îndemânare prin derapaje între două puncte fixe;

– 18.00 – 19.00 – desfăşurarea competiţiei sportive de drift;

– 19.00 – festivitate de premiere.

De asemenea, publicul va fi pus față în față cu cei mai experimentaţi piloţi şi va putea compara o maşina de competiţie cu una de stradă, astfel încât să înţeleagă diferențele între sport și condusul regulamentar. Se va pune accentul pe elementele de securitate cu care este echipată o maşină de competiţie versus o maşină normală și pericolele la care se pot supune cetăţenii, dacă nu adaptează viteza la condiţiile de drum.

Prin acest eveniment, organizatorii doresc educarea şoferilor cu privire la riscurile conducerii agresive în trafic, precum şi atragerea tinerilor teribilişti către sport, pentru a-şi etala talentul automobilistic într-un cadru legal, unde siguranţa este pe primul plan.

Asociaţia Clubul Sportiv „Romanian Drift Community” a fost înfiinţată în anul 2014, având ca obiect de activitate organizarea de competiţii sportive automobilistice sub tutela Federaţiei Române de Automobilism Sportiv (FRAS) şi a Ministerului Tineretului şi Sportului (MTS). Cu un total de 110 sportivi activi legitimaţi, este cel mai mare club de profil din Europa.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button