Dresorul vedetelor cumpăra animale de rasă cu valută falsă

de:
30 aug. 2012
9 Afișari
Dresorul vedetelor cumpăra animale de rasă cu valută falsă

Potrivit anchetatorilor, Cristian Silviu Vătău a cumpărat două pisici de rasă, din Iaşi, cu bani falşi. Patrupedele au fost trimise la Bucureşti cu un autocar al unei firme de transport, iar dresorul s-a dus să le preia. Anchetatorii spun că Vătău i-a dat şoferului cei 600 de dolari falşi, însă acesta a refuzat iniţial să îi ia pentru că proprietarul animalelor i-ar fi spus că vrea să fie plătit doar în lei, notează adevărul.ro.

Atunci, omul de afaceri s-ar fi prefăcut că a vorbit cu ieşeanul la telefon, iar aceasta a acceptat plata în valută. Astfel, şoferul ar fi primit 600 de dolari falşi, iar Cristian Silviu Vătău a putut lua pisicile. Procurorii suţin că dresorul bucureştean ar fi procedat la fel şi în alte cazuri. Tot cu bancnote de câte 100 de dolari falşi ar fi achiziţionat trei căţei rasa bichon din Cluj şi doi căţei rasa Westy din Sibiu.

Pe 27 august, ofiţerii de la Crimă Organizată l-au ridicat din Bucureşti pe Cristian Vătău şi l-au adus la Iaşi. Procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Iaşi au propus arestarea bucureşteanului pentru punerea în circulaţie de valută falsificată şi înşelăciune.

Judecătoria Iaşi a dispus arestarea lui Vătău pentru 29 de zile, dar acesta a declarat recurs.

Potrivit presei centrale, Cristian Vătău ar fi devenit milionar din afacerile cu animale de companie. Acesta ar fi lucrat până în 1996 la Poliţia Capitalei, iar din 1995 a intrat în afaceri. El este instructor internaţional de dresaj şi ar fi dresat 1.450 de câini din 50 de rase. În timpul activităţii sale, acesta a înfiinţat servicii de dog-sitter, taxi-dog, pensiuni, saloane de frizerie pentru animale, paza canină şi un cimitir pentru animale.

Cookies