ARHIVA B365

Dragoş Doroş a fost numit oficial în funcţia de preşedinte al ANAF

Dragoș Doroș este noul șef al Agenției Naționale de Administrare Fiscală (ANAF), potrivit unei decizii a prim-ministrului Dacian Cioloș, publicate vineri în Monitorul Oficial. Conform deciziei, Dragoș Doroș a fost numit președinte, cu rang de secretar de stat, al ANAF.

„Numirea are la bază criterii strict profesionale și aptitudini de coordonare a unei activități foarte ample. ANAF este una dintre instituțiile cheie din Guvernul României, de aceea reforma începută cu Banca Mondială trebuie nu doar continuată, ci și accelerată. Instituția trebuie să fie una modernă, care lucrează pentru și în favoarea contribuabililor, care are ca prim rol asistența și încurajarea conformării voluntare și abia apoi colectarea de creanțe fiscale de la cei ce nu se conformează. Consider că strategia ANAF trebuie să aibă în vedere nu doar cifrele pe colectare, ci și o colectare care să pună accent pe respectarea drepturilor contribuabililor„, a declarat ministrul Finanțelor Publice, Anca Dragu.

Dragoş Doroş este actualul director la Servicii de Asistență Fiscală al KPMG. Dragoş Doroş a fost secretar de stat în Ministerul de Finanţe pentru doar două luni, în 2012, din cauza mandatului foarte scurt al Guvernului Ungureanu. Anterior, în perioada 2008-2010, a fost directorul Direcţiei Legislaţie Fiscală din minister, scrie economica.net

Dragoş Doroş a lucrat între 2010 şi 2012 ca partener la firma de avocatură Nestor&Nestor, Diculescu, Kingston, Petersen Tax Advisory Services. Acesta este specializat în managementul instituţiilor publice, comunicare, dezvoltare regională, resurse umane.

A reprezentant România în Comisiile de specialitate din cadrul Uniunii Europene și la OECD. De asemenea, Dragoș Doroș a coordonat negocierile şi procesul de aplicare a Convenţiilor de evitare a dublei impuneri și activităţile specifice legate de procedurile amiabile prevăzute de convenţiile de evitare a dublei impuneri şi a Directivelor Europene.

„ANAF este o instituție de o importanță crucială, care se află într-un amplu proces de restructurare, menit să răspundă cerințelor și exigențelor actuale. Vom continua implementarea programului cu Banca Mondială, care ne va permite să creăm o organizație modernă. Ne vom concentra pe simplificarea procedurilor de administrare și plată a impozitelor și taxelor și pe o interacțiune cât mai facilă cu plătitorii de taxe și impozite. Unul dintre exemple este chiar formularul 088, avem în vedere o aplicare mai puțin anevoioasă a acestuia.

Vom fi parte activă a procesului început odată cu inițiativa guvernamentală «comisia pentru tăiatul hârtiilor». ANAF trebuie să fie o organizație puternică, pregătită să reacționeze prompt și cu profesionalism în toate situațiile”, a declarat noul președinte al ANAF.

Pe 11 februarie, Daniel Diaconescu a fost numit în funcția de vicepreședinte al Agenției Naționale de Administrare Fiscală. Acesta a fost împuternicit să exercite atribuțiile președintelui ANAF până la numirea unui nou șef.

Numirea lui Diaconescu interimar la ANAF a venit în urma eliberării din funcție a președintelui Agenției Naționale de Administrare Fiscală, Gelu Diaconu, urmărit penal în dosarul în care sunt anchetați deputații Mădălin Voicu și Nicolae Păun.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button