ARHIVA B365

Dragoș Nedelcu, fost ziarist „Capital”, a fost arestat noaptea trecută

Dragoș Nedelcu va fi prezentat miercuri instanței cu propunerea de arestare preventivă, conform reportervirtual.ro.

În anul 2006, Dragos Nedelcu a plecat de la „Capital” la Grupul Realitatea-Cațavencu, deținut de Vîntu, unde a primit postul de sef proiecte editoriale speciale pentru presa de business.

Conform Reporter Virtual, după ce a ieșit din presă, devenind „om de afaceri”, Nedelcu a fost unul dintre oamenii lui Sorin Ovidiu Vîntu, care i-a asigurat și un post în Consiliul de Administrație Realitatea TV pe vremea în care controla acest post de televiziune.

Nedelcu a fost vicepreședinte al CA al Realitatea Media, dar și manager la The Money Channel, post care îi aparținea tot lui SOV.

Procurorii au pus sechestru pe mai multe imobile şi pe şase maşini pe care le deţine familia Nedelcu.

Potrivit acuzațiilor, Dragoş Nedelcu ar fi înfiinţat mai multe societăţi-fantomă pentru spălarea de bani, sume pe care le-a scos din ţară prin firme off-shore. În total, prejudiciul adus statului român s-ar ridica la 4,5 milioane de euro.

Dragoș Nedelcu a fost audiat în 2011 și în dosarul de șantaj pentru care Sorin Ovidiu Vîntu a fost condamnat la 2 ani de pușcărie pentru presiunile făcute asupra partenerului său (pe atunci), la Realitatea TV, omul de afaceri Sebastian Ghiță, acum cel care controlează România TV.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button