ARHIVA B365

Dragnea: Moțiunea de cenzură nu este o opțiune la care să se renunțe total, dar este ultima opțiune

Dragnea a explicat că inițierea unei moțiuni de cenzură implică multă responsabilitate din partea PSD, pentru că deși este dorită de tot mai mulți cetățeni, poate duce la o situație de instabilitate și mai mare, potrivit Agerpres.

Pe de o parte, moțiunea devine deja o discuție îndreptățită pentru că în toată țara crește dorința cetăților pentru a pleca acest guvern, din foarte multe motive: agricultură, sănătate, fonduri europene, mediu, transporturi, etc. Pe de altă parte, este și o mare responsabilitate din partea noastră. Eu ca președinte PSD nu-mi pot permite să vântur tot felul de scenarii înainte de a face o analiză sănătoasă, pentru că dacă în PSD eu am decis că acest guvern trebuie să pice, în momentul acela încep procedurile și pică. Și ajungem în etapa în care ajungem la Cotroceni, la președintele Klaus Iohannis, neavând nicio garanție că dumnealui va propune sau va desemna un guvern la propunerea noastră, riscând să ajungem într-o situație de instabilitate și mai mare, cu o propunere care vine în Parlament, care să nu fie votată de noi, cu un guvern cu atribuțiuni limitate cum spune domnul Tăriceanu, eventual și alegeri anticipate în preajma alegerilor la termen. Nu este o opțiune la care să se renunțe total, dar este ultima opțiune„, a spus Dragnea.

Liderul PSD a precizat că o decizie va fi luată după campania electorală pentru alegerile locale.

Încercăm să vedem după această campanie electorală, când ne putem așeza să analizăm pe îndelete dacă prejudiciile, necazurile, greșelile, actualului guvern sunt atât de mari încât trebuie să luăm această măsură. Numai după ce vorbesc cu toți colegii mei de partid și cu colegii din alianță atunci pot să anunț o decizie care va fi și decizia finală„, a spus Dragnea.

Întrebat dacă se poate spune că într-un fel este de acord cu poziția copreședintelui PNL Alina Gorghiu, care a afirmat recent că dărâmarea Guvernului cu o moțiune de cenzură ar duce țara în criză, Dragnea a răspuns că nu poate fi de acord niciodată cu liderul PNL.

Nu, este o concluzie greșită. Eu cu acea ființă al cărei nume nu-l mai pronunț demult nu pot fi de acord niciodată. Am înțeles că este semipreședinte la o formațiune politică și minte foarte mult. Mie mi-ați cerut un punct de vedere despre eventualitatea și oportunitatea depunerii unei moțiuni de cenzură„, a afirmat el.

Liviu Dragnea a participat miercuri, la Galați, la un miting electoral de lansare a candidaților pentru primăriile și Consiliul Județului Galați.

O moțiune de cenzură la adresa Guvernului Cioloș nu ar face altceva decât să creeze în România un climat de instabilitate politică, iar PNL se va opune ferm unui astfel de demers, a declarat copreședintele formațiunii liberale Alina Gorghiu, miercuri, într-o conferință de presă.

Moțiunea de cenzură nu e un subiect pentru PNL. Din nefericire, triada DTP — Dragnea, Tăriceanu, Ponta — nu are alt obiectiv decât să meargă prin țară și să-și promoveze acest demers, pe care eu îl consider unul obscen. Obscen din pricina inițiatorilor, care nu au niciun fel de calitate morală, politică să genereze acest demers, care nu ar face altceva decât să creeze în România un climat de instabilitate politică. Un climat care să descurajeze investitorii, să descurajeze mediul de afaceri, care să aibă un efect, din păcate, negativ asupra securității locurilor de muncă din România„, a susținut Alina Gorghiu.

Copreședintele PNL a reamintit că „strategia (…) acestei triade de a prelua puterea în România” ține ca obiectiv de un interes personal.

Singurul obiectiv pe care-l au, credeți-mă, nu este unul de interes public, este unul care ține de grija privitoare la situația lor penală. O spun foarte ferm: interesul personal ține de justiție, nu de vreun indicator macroeconomic sau de situația economică din România. Indicatorii macroeconomici sunt în favoarea Guvernului Cioloș„, a mai declarat Gorghiu.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button