Dr. Cîrstoiu cel abandonat nu abandonează nici azi, pentru că “un medic nu abandonează niciodată”. Prima declarație după încheierea scurtei sale cariere electorale

23 apr. 2024
574 afișări
Dr. Cîrstoiu cel abandonat nu abandonează nici azi, pentru că “un medic nu abandonează niciodată”. Prima declarație după încheierea scurtei sale cariere electorale
Dr. Cîrstoiu cel abandonat nu abandonează nici azi, pentru că “un medic nu abandonează niciodată”. Prima declarație după încheierea scurtei sale cariere electorale | Sursă foto: Agerpres

Cătălin Cîrstoiu a făcut prima declarație după ce coaliția de guvernare, PSD+PNL, l-a retras din cursa pentru Primăria Capitalei. Medicul a spus, pe pagina sa de Facebook, că nu se consideră incompatibil și că a muncit pentru a realiza un proiect matur pentru București.

Dr. Cîrstoiu face prima declarație după ce a fost retras din cursa pentru PMB

În urma ședinței ce a început luni, 22 aprilie 2024 (ora 10:00) și care s-a terminat marți, 23 aprilie (ora 01:00), coaliția PDS+PNL a luat decizia de retragere a candidatului comun Cătălin Cîrstoiu.

Acum, la câteva ore bune după ce a fost scos din cursa pentru PMB, medicul a venit cu prima declarație. Acesta a anunțat că în ultima lună, cea în care a început și s-a și terminat cariera sa politică, a lucra pentru a elabora un proiect pentru Capitală:

În ultima lună am muncit pentru un proiect matur de administrare a capitalei. Împreună cu echipa mea de zi cu zi. Am vrut să îmi pun la dispoziția oamenilor calitățile manageriale pe care le am. Am crezut că este posibil să mă implic din exteriorul politicii și să încerc să schimb lucrurile.

De asemenea, Cîrstoiu a transmis că s-a simțit ținta unor atacuri:

Am fost supus unor atacuri care au ca miză multiplele probleme nerezolvate ale sistemului medical, din care fac și eu parte. Poate este momentul pentru o discuție aprofundată despre aceste probleme.

Medicii salvează vieți, oriunde lucrează.

Fostul candidat le-a transmis oamenilor că decizia nu i-a aparținut, ci că a fost o decizie luată în totalitate de liderii politici ai celor două partide din coaliția de guvernare:

Nu am luat decizia de face un pas înapoi pentru că un medic nu abandonează niciodată. În fond, decizia politică trebuie să revină liderilor politici. Ei au puterea de a face ceva sau nu pentru București.

Managerul Spitalului Universitar de Urgență București a declara, din nou, că nu era incompatibil cu funcția de Primar General. De asemenea, acesta susține că nu a făcut nimic greșit atunci când a tratat pacienții la clinica privată a soției sale:

Mi-aș dori ca toți politicienii care sunt acuzați de presă să explice public, dacă sunt vinovați sau nu, așa cum am făcut eu. Eu afirm încă o dată: nu sunt incompatibil. Pacienții își aleg unde se tratează. Nu eu. Am o carieră în spate, am mii de oameni făcuți bine. Tratați.

În finalul postării făcută la ora 13:30, acesta a ținut să le transmite mulțumiri bucureștenilor care îl apreciază și care l-au susținut în scurta sa carieră politică.

Coaliția ca avea candidați separați

După ședința maraton, care a durat 16 ore, coaliția PSD+PNL a luat decizia de a merge mai departe cu candidați separați. Astfel că, în urma neînțelegerilor în ceea ce privește numirea unui candidat comun, în cursa pentru funcția de Primar General vor intra:

  • Gabriela Firea – din partea PSD,
  • Sebastian Burduja – din partea PNL.

Surse din interiorul coaliției au declarat că, deși cei doi vor fi în competiție pentru a câștiga voturile bucureștenilor, nu se vor ataca în cadrul campaniei. Aceștia vor avea, pe cât posibil, o campanie constructivă, axată pe găsirea unor soluții pentru București.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies