Dovada VIDEO că ventilatoarele din Pasajul Unirii au funcționat perfect la incendiu, spune Daniel Băluță. Argumentul care vrea să oprească speculațiile

20 oct. 2022
514 afișări
Dovada VIDEO că ventilatoarele din Pasajul Unirii au funcționat perfect la incendiu, spune Daniel Băluță. Argumentul care vrea să oprească speculațiile
Dovada VIDEO că ventilatoarele din Pasajul Unirii au funcționat perfect la incendiu, spune Daniel Băluță. Argumentul care vrea să oprească speculațiile. Sursa foto: Agerpres

În spațiul public au apărut mai multe reacții referitoare la incendiul de marți, din Pasajul Unirii, când o mașină a luat foc în mers. Astfel, Daniel Băluță a ținut să clarifice situația. Explicațiile sunt însoțite și de imagini.

Ventilatoarele din Pasajul Unirii au funcționat perfect la incendiu, spune Daniel Băluță

„(…) este oportun să vă prezentăm o serie de clarificări și imagini care fac cât 1.000 de cuvinte”, spune Daniel Băluță pe Facebook.

Marți, 18 octombrie, o mașină a luat foc în Pasajul Unirii. Din fericire, nimeni nu a fost rănit, dar în spațiul public au apărut mai multe reacții referitoare la acest incident: dacă ventilatoarele din tunel au funcționat sau nu; dacă mașinile pompierilor au avut loc în pasaj; dacă sistemul de alertare în caz de incendiu și desfumătoarele au funcționat. Primarul Sectorului 4 face clarificări:

Ventilatoarele din pasaj au funcționat conform planului de intervenție, iar acest lucru reiese din imaginile postate de Daniel Băluță, surprinse de camerele de supraveghere. În imagini se poate vedea cum fumul este evacuat în mai puțin de două minute și 20 de secunde.

Mașinile de intervenție ale pompierilor au intrat în tunelul rutier fără niciun fel de dificultate:

„așa cum arată de altfel imaginile, întrucât pasajul respectă întocmai standardele de înălțime”, transmite edilul.

Înaintea lucrărilor de punere în siguranță, realizate vara aceasta, Pasajul Unirii nu avea niciun fel de sistem de alertare în caz de incendiu și nici de detecție și de desfumare. Însă, ținând cont de valorile traficului rutier din zonă, mult mai mari față de cele de la momentul proiectării obiectivului în anii `80, specialiștii în siguranță rutieră au recomandat să fie montate astfel de sisteme performante, „tocmai pentru a crește gradul de siguranță din pasaj și pentru a putea interveni prompt în situații de criză”, spune Daniel Băluță.

Nu în ultimul rând, primarul Sectorului 4 subliniază că, în prezent, Pasajul Unirii este singurul obiectiv de acest gen din România, prevăzut cu aceste sisteme de siguranță.

VIDEO

Cookies