Douăzeci de tineri s-au bătut în Centrul Istoric

de:
19 feb. 2011
1 Afișari
Douăzeci de tineri s-au bătut în Centrul Istoric

Incidentul a avut loc după ce oamenii legii opriseră o bătaie pe strada Lipscani, în care erau implicate 20 de persoane, potrivit unui comunicat al instituţiei. Primul caz a fost semnalat la miezul nopţii: un agent al Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti a pus sub observaţie un grup de zece persoane care se afla sub influenţa alcoolului. Tinerii tocmai ieşiseră dintr-un bar aflat în zona Sfânta Vineri şi se îndreptau către strada Şelari, iar agentul local a decis să-i monitorizeze, mai ales că unii deveniseră deja agresivi.
Apoi, în jurul orei 00.10, pe strada Lipscani, grupul s-a intersectat cu alţi zece tineri, abia ieşiţi dintr-un club. Erau tot sub influenţa alcoolului şi tot puşi pe harţă. În doar un minut cele două tabere îşi cărau, deja, pumni şi picioare, împărţite pe jumătate din Lipscani. Motivul pentru care cele douăzeci de persoane (inclusiv fetele) s-au încăierat au fost – aşa cum au povestit persoanele implicate – câteva înjurături apărute din senin.
Brutalitatea încăierării a fost deosebită: un tânăr căzut la pământ a fost călcat pe cap de doi agresori, un altul a primit pumni în faţă până a căzut la pământ, iar o fată s-a ales cu câteva lovituri de bocanc în coaste. Bătaia a fost oprită imediat de către echipele de intervenţie ale Poliţiei Locale a Municipiului Bucureşti, chemate de agentul local ce monitoriza zona.
Poliţiştii au trebuit să facă şi uz de forţă. Pe Lipscani, cinci bătăuşi au schimbat tactica: indiferent de tabăra din care făceau parte, ei au încercat să se încaiere cu echipajul Poliţiei Locale. Toţi au fost reţinuţi. Alţi trei scandalagii au fost prinşi de o altă echipă a Poliţiei Locale pe strada Gabroveni, unde se retrăseseră la auzul sirenelor de poliţie.
Bătăuşii, cu vârste între 21 şi 29 de ani, au fost predaţi Poliţiei Naţionale şi au fost amendaţi conform Legii privind tulburarea liniştii şi ordinii publice.Unul dintre ei – E.C (în vârstă de 21 de ani) – a fost transportat la spital unde s-a constatat, pe lângă etilismul acut, că a suferit un traumatism cranio-cerebral precum şi multiple escoriaţii la genunchi şi gambă.
Echipajele care au intervenit pentru stingerea incidentului de pe Lipscani şi-au continuat seara cam în acelaşi stil. Spre dimineaţă, în jurul orei 05.00, poliţiştii au fost martorii unui eveniment hilar: trei tineri alergau disperaţi, urmăriţi de un bărbat furios. Interesant, unul din fugari avea încă în mână paharul cu băutură. Ca să scape teafăr, tânărul l-a luat la ţintă pe urmăritorul nervos. Acesta, însă, s-a ferit în ultimul moment de paharul greu, iar « proiectilul » a crăpat parbrizul autovehiculului de intervenţie al Poliţiei Locale. Agenţii locali – care s-au trezit sub o ploaie de cioburi – au reuşit să-i prindă pe cei patru.
Fugarul care a folosit paharul cu băutură pe post de armă era supărat: nu înţelegea de ce s-a enervat bărbatul care îl fugărea, doar pentru simplul motiv că i-a făcut avansuri soţiei sale.
Scandalurile din noaptea de vineri spre sâmbătă au întregit lista incidentelor aplanate de Poliţia Locală a Municipiului Bucureşti. De la începutul acestui an, au fost înregistrate 25 de scandaluri publice stopate de agenţii locali. Marea majoritate s-au datorat consumului de alcool şi etnobotanice.

Cookies