Două zone de lângă București, Glina și Sintești, locuri unde Octavian Berceanu a descoperit arderi de deșeuri, în aceeași zi

06 mai 2022
329 Afișari
Două zone de lângă București, Glina și Sintești, locuri unde Octavian Berceanu a descoperit arderi de deșeuri, în aceeași zi

Fostul comisar al Gărzii de mediu Octavian Berceanu a fost într-o singură zi în două zone de lângă București, cunoscute de Garda de mediu, și unde a descoperit arderi de deșeuri.

La 30 de metri de Șoseaua de Centură, în Glina, Berceanu a filmat un teren unde se află 10 ha acoperite cu deșeuri peste care s-a pus pământ, iar din unele grămezi de gunoie ieșea fum. Locul se afla ascuns în spatele unei case.

Ce a spus Berceanu care a filmat focul care ardea joi în Glina:

„Lipsa din teren a Gărzii de mediu din teren dă dimensiunea infracționalității foarte foarte mari, probabil că la ora 16.30 se trântesc toate porțile instituțiilor și nimeni nu mai iese să aplice legea în teren.

Locul este la 30 m de Șoseaua de centură a Bucureștiului, ar fi foarte ușor oricărui comisar al gărzii de mediu să vină să vadă, din păcate Ilfov rămâne în continuare capitala infracționalității de mediu”

Înainte de a ajunge la Glina, Berceanu a fost și la Sintești, un alt hotspot al arderilor de deșeuri de lângă București, unde de asemenea nu exista o patrulă a Gărzii de Mediu.

„Infracționalitatea de mediu este favorizată în principal de lipsa de decizie și de implicare a ministrului Mediului, a comisarului general, a comisarilor din teren care dau semne vădite de oboseală ca să nu spunem mai mult.

Mare parte din teren, 10 ha sunt acoperite cu deșeuri peste care s-a pus pământ, asta se întâmplă în fața noastră vizibil de la stradă, arde și în Sintești sunt probabil și alte zone în sudul, estul, vestul capitalei”, a concluzionat Berceanu.

Guvernul a incriminat incendierea și îngroparea gunoaielor printr-o ordonanță de urgență emisă la începutul lunii aprilie. Acestea constituie infracțiune și se vor pedepsi cu închisoare între 3 și 5 ani

Decizia vine după ani întregi în care presa și activiștii de mediu au prezentat săptămânal cazuri de incendieri ilegale de deșeuri în apropierea marilor orașe sau pe câmpuri.

 

Îți recomandăm să citești și:

Cookies