Două zile de restricţii de trafic în București. Ceremonii de comemorare a 33 de ani de la Revoluţie

21 dec. 2022
217 afișări
Două zile de restricţii de trafic în București. Ceremonii de comemorare a 33 de ani de la Revoluţie
Două zile cu restricţii de trafic în București. Ceremonii de comemorare a 33 de ani de la Revoluţie / Sursa foto: Inquam Photos / George Calin

Brigada Rutieră a anunțat că traficul rutier va fi restricţionat, miercuri şi joi, în Capitală, cu ocazia manifestărilor publice de comemorare a 33 de ani de la Revoluţia Română din Decembrie 1989.

Ce restricții de trafic sunt miercuri, 21 decembrie

Miercuri, începând cu ora 10,00, la Cimitirul Eroilor Revoluţiei vor avea loc depuneri de coroane şi o ceremonie religioasă şi militară. Ca urmare, între orele 08,45 şi 11,30, se va restricţiona traficul rutier pe Calea Şerban Vodă, perimetrul cuprins între Şoseaua Olteniţei şi strada care face legătura între Calea Şerban Vodă şi Şoseaua Viilor. Totodată, se va interzice oprirea/staţionarea autovehiculelor în această zonă, informează Brigada Rutieră a Capitalei.

Între orele 11,30 – 12,00, la Troiţa de lângă Spitalul Colţea vor avea loc depuneri de coroane şi o ceremonie religioasă şi militară, iar între orele 12,00 – 12,30 la Troiţa monument de la Biserica Sfântul Gheorghe cel Nou. Începând cu ora 12,30, în Piaţa Universităţii vor fi depuse coroane şi va avea loc, de asemenea, o ceremonie religioasă şi militară. În aceste condiţii, între orele 11,30 şi 14,30, se va restricţiona traficul rutier, după cum urmează: Bulevardul Nicolae Bălcescu, între Piaţa Universităţii şi Strada Batiştei, sensul de deplasare către Piaţa Romană; Bulevardul Nicolae Bălcescu, banda a IV-a de circulaţie, între Strada Batiştei şi Piaţa Universităţii, sensul de deplasare spre Piaţa Unirii

Bulevardul Nicolae Bălcescu, banda I de circulaţie, între Strada Batiştei şi Strada Dem I. Dobrescu, sensul de deplasare către Piaţa Romană. Începând cu ora 13,30, la Troiţa de la Sala Dalles va avea loc ceremonie de depuneri de coroane şi jerbe de flori şi începând cu 14,00 la Troiţa de la Piaţa Romană – depuneri de coroane şi ceremonie militară, iar între orele 13,50 – 14,00 se va restricţiona traficul rutier cu intermitenţe în Piaţa Romană, pentru asigurarea traversului pe durata ceremonialului.

Tot miercuri, între orele 10,30 – 11,00, va avea loc comemorarea Zilei Luptătorului Antiterorist, prilejuită de împlinirea a 33 de ani de la evenimentele din 24 decembrie 1989, care se va desfăşura pe Bulevardul Drumul Taberei, în porţiunea cuprinsă între Bulevardul Gr. Paul Teodorescu şi Strada Ruxandra Mihaela Marcu. Ca urmare, se va restricţiona traficul rutier pe Bulevardul Drumul Taberei pe banda III adiacentă scuarului, pe sensul de mers dinspre Strada Ruxandra Mihaela Marcu către Bulevardul Gr. Paul Teodorescu şi pe benzile II şi III, pe sensul de mers dinspre Bulevardul Gr. Paul Teodorescu către Strada Ruxandra Mihaela Marcu, pentru defilarea detaşamentului militar.

 

Ce restricții de trafic sunt joi, 22 decembrie

Joi, începând cu ora 09,00, la Monumentul pentru „Cinstirea Eroilor” din Piaţa Revoluţiei se vor depune coroane şi va avea loc o ceremonie religioasă şi militară. Pentru buna desfăşurare a acestei activităţi, între orele 07,30 – 10,00, se va restricţiona traficul rutier pe Calea Victoriei, în zona Monumentului Eroilor Revoluţiei Române din Piaţa Revoluţiei – banda adiacentă pistei de biciclete, segmentul cuprins între Strada Dem. I. Dobrescu şi Biserica Kretzulescu.

Începând cu ora 10,00, la Sala Radio din Strada General Berthelot, vor avea loc depuneri de coroane şi o ceremonie religioasă şi militară. Pentru buna desfăşurare a acestei activităţi, între orele 9,30 – 11,00, se va restricţiona traficul rutier pe Strada General Berthelot.

Începând cu ora 11,00, la Troiţa din faţa TVR şi, începând cu ora 11,30, la Troiţa Paraşutiştilor din curtea TVR vor avea loc, de asemenea, depuneri de coroane şi ceremonii religioase şi militare, iar între orele 10,30 şi 12,50 se va restricţiona traficul rutier pe Calea Dorobanţilor, segmentul cuprins între Piaţa Charles de Gaulle şi Piaţa Dorobanţi, pe sensul de deplasare către Piaţa Dorobanţi, precum şi pe Strada Ermil Pangratti, tronsonul adiacent sediului TVR.

Ceremonii militare pentru depuneri de coroane şi jerbe de flori vor mai fi organizate începând cu ora 12,00 la Palatul Telefoanelor din Calea Victoriei nr. 33 şi începând cu ora 14,00 la Troiţa eroului martir lt. maj. ing. Niţu Ştefan din Şoseaua Antiaeriană.

Brigada Rutieră solicită conducătorilor de autovehicule să circule cu prudenţă, să păstreze o distanţă suficientă pentru a putea frâna în condiţii de siguranţă, să nu oprească ori să staţioneze decât în locurile special amenajate şi să respecte semnalele şi indicaţiile poliţiştilor rutieri.

Îți mai recomandăm și:

Cookies