LA MINE-N CARTIER

Două tone de deşeuri, ridicate de la Cinematograful Giuleşti din Capitală. FOTO

Aici erau depozitate mari cantităţi de deşeuri de natură diversă care produceau atât disconfortul cetăţenilor, cât şi o imagine cu impact negativ asupra zonei. În urma intervenţiei, operatorul de salubritate a ridicat de pe domeniul public peste două tone de deşeuri.

Pentru preîntâmpinarea unor astfel de fapte şi pentru menţinerea unui climat civilizat, în perioada următoare, poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie Locală Sector 6 vor monitoriza zona menţionată, urmând ca persoanele fizice sau juridice care vor fi surprinse că nu respectă normele în vigoare privind protecţia mediului să fie sancţionate contravenţional.

„Ca urmare a Hotărârii Consiliului General al Municipiului Bucureşti, care a aprobat trecerea fostelor cinematografe Giuleşti şi Favorit în administrarea Primăriei Sectorului 6, am demarat o serie de acţiuni prin care vom înlătura deşeurile depozitate în ultimii ani în cele două spaţii. După cum puteţi vedea şi în fotografii, avem mult de lucru. Vom reface aceste zone şi le vom reda comunităţii locale care are atât de mare nevoie de spaţii culturale”, a afirmat Rareş Mănescu, primarul Sectorului 6.

În prezent, clădirea în care funcţiona cu ani în urmă Cinematograful Giuleşti se află într-o avansată stare de degradare, perioada în care aceasta nu a fost administrată de autoritatea locală punându-şi amprenta asupra solidităţii sale.

„Zona Giuleşti este deficitară în ceea ce priveşte spaţiile culturale şi modalităţile de petrecere a unui timp liber de calitate. Printr-un proiect integrat, vom putea revitaliza centrul de cartier Giuleşti, ce îndeplinea iniţial funcţia de reper cultural al întregii zone, atât prin modernizarea cinematografului, cât şi prin refacerea celor două parcuri din imediata vecinătate”, a declarat primarul Sectorului 6, Rareş Mănescu.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button