LA MINE-N CARTIER

Două statui cu diavoli de pe Casa Groazei din Parcul Tei ar putea fi mutate

Este un scandal media legat de Parcul Tei cu niste statui diavolesti, groaznice, puse acolo. Ce este cu acele statui? Cine a investit banii pentru aceste orori? Sectorul 2? Diavolii sunt in exteriorul Casei groazei, daca sunt in interior imi asum, vreau sa ma duc, ma ingrozesc singura, platesc, este treaba mea. Nu putem sa le schimbam locatia?„, a declarat in timpul sedintei de Consiliu local Sector 2 Ioana Lazaroiu, consilier PNL.

„Parcul nu este adresat si copiilor ? Mi-a semnalat un coleg articolul si am vazut ca este o poza cu un drac imens”, a declarat si Alexandru Adrian, consilier local USB.

Un reprezentant al Primariei Sector 2, prezent in sala, a declarat ca daca se muta statuile se pierd banii europeni.

Proiectul la care faceti referire a fost initiat in anul 2010, iar in 2013 s-a semnat contractul de finantare. In cadrul proiectului a fost propusa achizitionarea a 7 echipamente de agrement intre care si Casa Groazei. Este un echipament care asa a fost livrat de producator, asa s-a achizitionat. Nici chiar proiectantul nu a avut forma finala a echipamentului pentru ca el a ajuns sub forma livrata, dar nu este o abatere de la proiect, fiindca se specifica ca trebuie sa asigure niste scenarii de groaza care se regasesc la exterior, iar elementele la care faceti referire sunt elemente decorative ale echipamentului. Este un echipament fabricat de foarte multi producatori, nu este un echipament nou. (..) Orice renuntare la un element din cadrul proiectului presupune o penalizare, adica acea contravaloare sa fie platita de Sectorul 2„, a declarat reprezentantul Primariei Sector 2.

Dan Popescu, viceprimarul Sectorului 2, a cerut administratorului parcului de distractii sa faca o adresa catre Autoritatea de Management pentru mutarea statuilor.

„Solicit sa faceti o adresa catre Autoritatea de Management sau finantator prin care sa cereti tehnic cum putem sa luam de acolo acei draci. Inteleg ca este un proiect finantat pe bani europeni si timp de 5 ani trebuie sa-l mentinem intr-o anumita forma. Ne-am pomenit cu el pe cap, asta este, dar incercati printr-o scrisoare catre finanator sa gasiti intelegere de a lua dracii fara sa fim penalizati”, a declarat viceprimarul.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button