Două stații de autobuz STB vor fi redenumite. Când intră în vigoare schimbarea

02 feb. 2022
8000 Afișari
Două stații de autobuz STB vor fi redenumite. Când intră în vigoare schimbarea
Două stații de autobuz STB vor fi redenumite. Când intră în vigoare schimbarea

Societatea de Transport București a transmis miercuri, 2 februarie 2022, că două stații de autobuz vor fi redenumite. Care vor fi noile denumiri și când se va aplica această schimbare.

Două stații de autobuz STB vor fi redenumite

Societatea de Transport București anunță că stațiile de autobuz „Editura Aramis” și „Sere” vor fi redenumite.

Astfel, începând de vineri, 4 februarie 2022, stațiile STB de autobuz „Editura Aramis” și „Sere”, corespunzătoare traseelor liniilor cu indicativele 125, 141, 220, 232, 241, 312, 313 şi N105, care se află pe ambele sensuri pe Bulevardul Metalurgiei, pe porțiunea de drum cuprinsă între Drumul Gilăului şi Drumul Binelui, vor fi redenumite.

Noile denumiri vor fi: „Bd. Metalurgiei 29” și „Drumul Binelui”, potrivit informațiilor oficiale transmise de STB.

Procesul de plată se digitalizează

Amintim că, STB a anunțat că digitalizează procesul de plată a călătoriilor în toate mijloacele de transport public. Până acum, plata cu cardul era posibilă doar în noile autobuze Otokar și cele Mercedes Hibrid.

Societatea de Transport București a demarat la finalul anului 2021 procedura de achiziție a serviciului. Astfel, toți cetățenii își vor putea plăti călătoria rapid și ușor, chiar dacă nu au un card de transport, indiferent de mijlocul de transport utilizat: tramvai, troleibuz sau autobuz de generație veche.

„Utilizatorii noștri așteaptă simplificarea procesului de plată și integrarea tehnologiei în rutina lor zilnică. Ei pot folosi cu ușurință dispozitive ca telefonul mobil sau smartwatch-urile asociale unui card bancar pentru a achita călătoria direct la validatorul din vehicul, fără grija unui card de transport sau deplasarea la un centru de vânzare”, a declarat Directorul General STB SA – Adrian Criț.

Un alt avantaj al digitalizării este acela că validatoarele vor permite atât plata cu cardul bancar, cât și plata cu cardul de călătorie STB.

Serviciul de plată cu cardul bancar are un termen de implementare de 180 de zile. Acesta este condiționat de situația pandemică la nivel global ce a afectat piața componentelor electrice și, implicit, numărul mare de echipamente necesare pentru parcul STB.

Două stații de autobuz STB vor fi redenumite. Când intră în vigoare schimbarea

Cookies