BAZAR

Două scurtmetraje românești, în selecția oficială de la CANNES 2016

Juriul secţiunilor de scurtmetraje şi Cinéfondation de la Festivalul de Film de la Cannes a anunţat lista filmelor ce vor intra în competiţie. În competiţia oficială pentru scurtmetraj a fost selecţionat „4:15 p.m. sfârşitul lumii”, regizat de Cătălin Rotaru şi Gabi Virginia Sarga, în timp ce în secţiunea Cinéfondation a fost ales filmul „Toate fluviile curg în mare” (UNATC „I.L. Caragiale”), regizat de Alexandru Badea, informează mediafax.ro.

Selecţia Cinéfondation include 15 filme de scurt şi mediumetraj produse în cadrul şcolilor de film din lumea întreagă. Trei dintre filmele din secţiunea Cinéfondation vor fi premiate la sfârşitul festivalului.

Trofeul „Palme d’or” pentru scurtmetraj, la ediţia din acest an a Festivalului de la Cannes, va fi înmânat de preşedintele juriului de la secţiunile de scurtmetraj, regizoarea japoneză multipremiată la Cannes, Naomi Kawase, la ceremonia oficială a celei de-a 69-a ediţii a Festivalului de la Cannes. Gala de decernare a premiilor se va desfăşura pe 22 mai.

Festivalul de Film de la Cannes va avea loc între 11 şi 22 mai, pe Croazetă.

Conferinţa de presă în care se vor anunţa filmele ce intră în competiţia oficială pentru trofeul Palme d’or, la cea de-a 69-a ediţie a Festivalului, se va desfăşura joi, 14 aprilie.

În 2015, premiul Palme d’Or al Festivalului de la Cannes a fost câştigat de pelicula „Dheepan”, a regizorului francez Jacques Audiard.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button