Două școli și două grădinițe din Sectorul 5 au fost recepționate, „în timp record”. Mai multe unități de învățământ urmează să fie modernizate, anunță PS5

14 feb. 2023
1464 Afișari
Două școli și două grădinițe din Sectorul 5 au fost recepționate, „în timp record”. Mai multe unități de învățământ urmează să fie modernizate, anunță PS5
Sursa foto: Captură video Facebook/ Comunicare Primăria Sector 5

Rareș Hopincă, City Managerul Sectorului 5 a anunțat că, în timp record, două școli și două grădinițe au fost recepționate. Fondurile pentru aceste lucrări au fost obținute în 2019 și provin atât din finanțări nerambursabile, cât și de la bugetul local. Totodată, mai multe unități de învățământ din Sectorul 5 urmează să fie modernizate și sunt în diferite faze, astfel încât PS5 să poată demara lucrările.

Două școli și două grădinițe din Sectorul 5, recepționate „în timp record”

„În timp record, am recepționat două școli și două grădinițe. Continuăm să investim masiv în educație!”, transmite Rares Hopinca, City Manager Sector 5, într-o postare pe pagina de Facebook „Comunicare Primăria Sector 5”.

Cele două școli recepționate sunt Școala Gimnazială 124 și Școala Gimnazială Luceafărul, iar cele două grădinițe recepționate sunt Grădinița 125 și Grădinița 205. Acestea au fost construite de la zero sau au fost extinse și au fost modernizate și dotate după standarde europene. Fondurile necesare lucrărilor provin din finanțări nerambursabile, obținute în anul 2019, dar și de la bugetul local.

Totodată, în ultimele 6 luni au fost renovate sau igienizate 41 de unități de învățământ (grădinițe, școli și licee) din Sectorul 5. Au fost hidroizolate terase, au fost refăcute fațade și a fost înlocuit mobilierul vechi.

Mai multe unități de învățământ din S5 urmează să fie modernizate

Primăria Sectorului 5 a depus cereri de finanțare prin Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru 5 unități de învățământ, trei grădinițe și două școli: Grădinițele 244, 269, 54 și Școlile Gimnaziale 132 și Mircea Sântimbreanu.

De asemenea, pentru alte 5 unități de învățământ a fost actualizată documentația tehnico-economică și se pregătește documentația pentru achiziția de lucrări (Grădinițele 242 și 55, Școlile 150 și 135 și Liceul Odobleja).

În același timp, PS5 anunță că lucrează la studiile de fezabilitate, dar și la documentațiile de avizare a lucrărilor de intervenție pentru următoarele unități de învățământ:
  • Școala I.G.Duca – reabilitare și extindere;
  • Liceul Dimitrie Bolintineanu – bazin de înot, sală multifuncțională, grădiniță, creșă;
  • Școala 280 – extindere;
  • Școala 103 – reabilitare;
  • Școala 126 – reabilitare;
  • Școala 127 – reabilitare.

Îți recomandăm și: Colegiul „Gheorghe Airinei” va fi demolat, anunță PS6. Expertiza tehnică: Consolidările de beton nu sunt în pământ, ci au fost lăsate suspendate

Cookies