Două școli din Sectorul 2 vor fi eficientizate energetic cu sisteme fotovoltaice off-grid

de:
08 sept. 2018
1 Afișari
Două școli din Sectorul 2 vor fi eficientizate energetic cu sisteme fotovoltaice off-grid

Liceul tehnologic „Ion C. Brătianu” și Școala nr.64 „Ferdinand I” vor fi modernizate și eficientizate energetic prin Programul Operațional Regional 2014-2020 pentru care Primăria Sectorului 2 a obținut finanțarea necesară. 

„Programul Operațional Regional 2014-2020 vine în întâmpinarea problemelor identificate la nivelul sistemului de învățământ din România, creând prin investițiile pe care le finanțează premisele îmbunătățirii calității în educație și dezvoltării capitalului uman. 

Printre cele mai importante obiective POR 2014-2020 se numără creșterea eficienței energetice, a gestionării inteligente a energiei și utilizării energiei din surse regenerabile în infrastructurile publice, inclusiv în clădirile publice”, se specifică în proiectul de hotărâre care a stat la baza deciziei aprobate de Consiliul Local Sector 2 privind finanțarea lucrărilor de modernozare. 

Proiectul „Eficientizare energetică prin reabilitare/modernizare a Liceului Tehnologic Ion C. Brătianu” este finanțabil prin Axa Prioritară 3, Prioritatea de Investiții 3.1, Operațiunea B și are ca scop creșterea eficienței energetice a imobilului. 

Obiectivele specifice ale proiectului sunt: 

– izolarea termică a fațadei

– termoizolarea terasei

– izolarea termică a planșeului peste subsol

– înlocuirea tâmplăriei exterioare

– înlocuirea sistemului de încălzire și furnizare a apei calde de consum

– montarea de panouri solare pentru prepararea apei calde

– reabilitarea instalațiilor electrice

– montarea unei instalații de detecție, semnalizare și avertizare incendiu

– montarea a două sisteme fotovoltaice off-grid pentru producera de energie electrică. 

Valoarea totală a lucrărilor este estimată la suma de 6,2 milioane lei, inclusiv TVA. 

Aceleași lucrări de modernizare și eficientizare urmează să fie efectuate și la Școala nr.64 „Ferdinand I”, în acest caz costurile fiind în sumă de 5,6 milioane lei inclusiv TVA. 

Cookies