Două școli din București își mută orele în online pentru următoarele două săptămâni. Instituția Prefectului din București a făcut anunțul

18 mart. 2021
154 afișări
Două școli din București își mută orele în online pentru următoarele două săptămâni. Instituția Prefectului din București a făcut anunțul

Instituția Prefectului din București a anunțat că miercuri - 17.03.2021 s-a desfășurat ședința extraordinară a Comitetului Municipiului București pentru Situații de Urgență. În urma acesteia s-a decis ca două școli din București să-și mute orele în online, pentru două săptămâni.

Două școli din București își mută orele în online pentru următoarele două săptămâni

Așadar, începând cu data de 18.03.2021 se suspendă activitatea didactică ce presupune prezența fizică, la nivelul unităților de învățământ Școala Gimnazială nr. 279 situată în București, strada Prelungirea Ghencea nr. 24 și pentru Școala Primară Politehnica, Splaiul Independenței, nr. 313, sector 6, București pentru o perioadă de 14 zile, până la data de 31.03.3021 inclusiv, se arată într-un comunicat de presă transmis de Instituția Prefectului Municipiului București.

„Pe perioada suspendării, procesul de învățământ la aceste unități se va desfășura în sistem on-line.

Directorii unităților de învățământ menționate vor asigura punerea în aplicare a prevederilor hotărârii adoptate.”, se mai arată în comunicatul transmis.

Cursuri online și în Ilfov

Amintim că tot de astăzi, se vor organiza cursuri online pentru școlile din Berceni, Otopeni, Popeşti-Leordeni şi Tunari. Astfel, pentru elevii acestor localități din judeţul Ilfov prezența fizică la școală a fost suspendată ca urmare a creșterii alarmate a numărului de noi infectări cu virusul SarsCov-2.

Instituţia Prefectului – Judeţul Ilfov informează că pe 17.03.2021 a avut loc şedinţa extraordinară a Comitetului Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă Ilfov, în cadrul căreia a fost adoptată Hotărârea nr. 30 din 17.03.2021 privind adoptarea modificării scenariului de funcţionare pentru unităţile de învăţământ din localităţile Berceni, Otopeni, Popeşti-Leordeni şi Tunari, judeţul Ilfov.

„Conform Hotărârii CJSU Ilfov nr. 30/17.03.2021, începând cu data de 18.03.2021, se suspendă activitatea didactică ce presupune prezenţă fizică la nivelul unităţilor de învăţământ din localităţile Berceni, Otopeni, Popeşti-Leordeni şi Tunari, ca urmare a depăşirii ratei de incidenţă de 6/1000 locuitori. Pe perioada suspendării, procesul de învăţământ se va desfăşura online”, precizează sursa citată.

Cookies