Două principale lanțuri de magazine din București, prinse cu ocaua mică. ANAF a transmis lista alimentelor vândute cu prețuri umflate

09 nov. 2023
19426 Afișari
Două principale lanțuri de magazine din București, prinse cu ocaua mică. ANAF a transmis lista alimentelor vândute cu prețuri umflate
Două principale lanțuri de magazine din București, prinse cu ocaua mică. ANAF a transmis lista alimentelor vândute cu prețuri umflate. Imagine simbol: Pexels

Inspectorii antifraudă au prins cu ocaua mică două principale lanțuri de magazine din București și le-au amendat cu 2 milioane de lei pentru depășirea cotei de adaos comercial, anunță ANAF (Agenția Națională de Administrare Fiscală.

Două principale lanțuri de magazine din București, prinse cu ocaua mică

Noi amenzi aplicate de inspectorii antifraudă fiscală pentru depășirea cotei de adaos comercial, anunță ANAF într-un comunicat.

Direcția Generală Antifraudă Fiscală (DGAF) continuă verificările privind modalitatea de aplicare a prevederilor OUG nr. 67/2023 privind instituirea unei măsuri cu caracter temporar de combatere a creșterii excesive a prețurilor la unele produse agricole și alimentare.

În perioada 1-8 noiembrie 2023, inspectorii antifraudă fiscală au desfășurat o serie de verificări și au sancționat două principale lanțuri de magazine din București, cu amenzi în valoare totală de 2 milioane de lei (2.000.000 lei), pentru depășirea cotei de adaos comercial de maximum 20%. Aceste lanțuri de magazine aveau prețuri umflate la telemea, mălai, ulei, ouă și pâine.

Ca urmare a verificărilor efectuate în perioada 01-08 noiembrie 2023, inspectorii antifraudă au sancționat două din principalele lanțuri de magazine de comerț cu amănuntul din București, cu amenzi în valoare totală de 2.000.000 de lei, pentru depășirea cotei de adaos comercial de maximum 20% la telemea, mălai, ulei, ouă și pâine, transmite ANAF.

De asemenea, inspectorii antifraudă au amendat și un distribuitor din București cu 900.000 de lei pentru depășirea cotei de maximum 5% față de prețul de achiziție al unor produse din categoria legume-fructe.

Agenția Națională de Administrare Fiscală anunță că acțiunile de control continuă la nivel național:

Acțiunile de control la operatorii economici care comercializează/distribuie gama de produse ce intră sub incidența acestui act normativ vor continua la nivel național.

Cookies