Două pavilioane noi la Romexpo, construite în 2015, cu o investiție de 10 milioane de euro

de:
15 mart. 2015
0 Afișari
Două pavilioane noi la Romexpo, construite în 2015, cu o investiție de 10 milioane de euro

Lucrarile la extinderea si modernizarea Romexpo au fost incepute in anul 2008, pe fondul cresterii economice sustinute a Romaniei si a unui trend puternic pozitiv al pietei de targuri si expozitii, valoarea proiectului fiind estimata la 36 de milioane de euro la acea data.

Criza economica mondiala ulterioara anului 2008 a determinat amanarea proiectului, intrucat piata expozitionala din Romania a suferit o contractie puternica, de aproximativ 30 ¬ 35%, stabilizandu-se spre sfarsitul anului 2012.

„Ameliorarea conditiilor de piata la nivel european si regional, precum si performantele economice recente ale economiei nationale creeaza premisele necesare adoptarii unei strategii de dezvoltare. Prin strategia adoptata, Romexpo isi va dubla suprafata expozitionala interioara, devenind al treilea centru expozitional ca marime din regiunea Europei de Sud-Est, dupa centrele expozitionale de la Zagreb, Croatia si Salonic, Grecia”, a transmis Catalin Trifu, directorul general al Romexpo, conform Hotnews.ro.

Noile pavilioane vor functiona atat in regim expozitional, cat si ca centru de evenimente si congrese, putand gazdui reuniuni si conferinte.

Cookies