ȘTIRI

Două „părţi mari” din avionul AirAsia au fost găsite pe fundul Mării Java

În cea de-a şaptea zi a operaţiunilor de mare amploare desfăşurate de Indonezia cu ajutorul altor ţări, între care Franţa, aceasta este descoperirea cea mai valoroasă, numeroase fragmente fiind deja recuperate, precum şi 30 de cadavre ale victimelor din totalul de 162 de persoane aflate la bordul avionului Airbus A320-200 (zborul QZ8501).

„Odată cu descoperirea unei urme de carburant şi a două mari părţi din avion, pot să vă asigur că acestea sunt părţile din avonul AirAsia pe care le căutam”, le-a declarat jurnaliştilor directorul Agenţiei naţionale de căutare şi salvare, Bambang Soelistyo, informeaza Mediafax.ro.

Ulterior, autorităţile le-au cerut scafandrilor să meargă în locul unde au fost descoperite aceste părţi din epavă şi să încerce să găsească mai multe victime.

Sâmbătă, a adăugat Soelistyo, „principala misiune este de a găsi şi evacua victimele” din avionul AirAsia care efectua legătura între oraşul indonezian Surabaya şi Singapore în momentul în care a dispărut de pe ecranele radarelor, pe fondul unor condiţii meteorologice nefavorabile.

Totodată, se pare că avionul Airbus A320-200, care efectua un zbor între orașul indonezian Surabaya și Singapore, a folosit un culoar aerian într-un interval orar pentru care compania nu avea autorizație, a afirmat directorul general al Aviației Civile indoneziene Djoko Murjatmodjo.

‘Aeronava a încălcat autorizația de zbor acordată, intervalul orar acordat, și aceasta este o problemă’, a spus el.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button