Două parcuri din București și-ar putea schimba numele. Consiliul Local Sector 2 urmează să decidă

25 feb. 2021
245 Afișari
Două parcuri din București și-ar putea schimba numele. Consiliul Local Sector 2 urmează să decidă

Consiliul Local Sector 2 ar putea decide, în şedinţa de astăzi, schimbarea numelor a două parcuri din București.

Consiliul Local Sector 2 ar putea decide, în şedinţa de astăzi, să solicite Consiliului General al Municipiului Bucureşti (CGMB) schimbarea numelor parcurilor „Tolbuhin” şi „Sfântul Ştefan” în „Grădina Mătăsari”, respectiv „Grădina Alexandru Gheorghe Donescu”.

Potrivit referatului de aprobare al unuia dintre proiectele de hotărâre de pe ordinea de zi a şedinţei, semnat de consilierul local USR PLUS Tudor Andrei Panaitescu, atribuirea sau schimbarea de denumiri se face de CGMB, prin hotărâre, pentru parcuri, pieţe, oboare, cartiere, străzi, staţii ale mijloacelor de transport în comun, precum şi pentru obiective şi instituţii de interes local aflate în subordinea lor.

Ce a declarat Radu Mihau

La sfârșitul anului 2020, Primarul Sectorului 2, cerea o consultare publică pentru schimbarea parcului Fiodor Tolbuhin. Edilul declara că vrea această schimbare deoarece parcul poartă numele unui general rus care a contribuit la instaurarea regimului comunist și anunță că vrea în loc un simbol din istoria românilor.

Radu Mihaiu, Primarul Sectorului 2, a scris un mesaj pe pagina de Facebook în care anunța că vrea schimbarea numelui parcului Fiodor Tolbuhin.

„Parcul Fiodor Tolbuhin poartă numele unui general rus care nu s-a limitat la eliberarea României de fascism. Aceeași armată condusă de el a contribuit decisiv la instaurarea regimului comunist. Voi cere cu insistență Consiliului General să voteze schimbarea denumirii acestui parc. Avem nenumărate alte simboluri istorice valoroase pe care am putea să le promovăm. Istoria poporului român înseamnă mult mai mult decât era de tristă amintire din perioada comunistă. Trebuie să ne regăsim adevărata identitate și astfel să mai închidem niște răni rămase deschise de prea mult timp”.

Schimbarea numelui parcului din Sectorul 2 s-a mai discutat, dar demersul a eșuat deoarece ambasada rusă s-a împotrivit, potrivit HotNews.ro.

Cookies