FIT CITY

Două paciente cu gripă sezonieră, în stare gravă la Spitalul Elias

„O pacientă în vârstă de 31 de ani a fost internată pe 20 februarie. Suferea de obezitate, a fost intubată şi a primit tratament de specialitate, însă, pofida tratamentelor, a decedat, în 7 martie. În prezent, avem internate alte două femei la care a fost confirmată gripa sezonieră”, a mai spus dr. Dana Safta, citată de Mediafax.

Prima dintre pacientele cu gripă aflate în stare gravă are 65 ani şi a fost internată pe 8 martie. „Este intubată. Suferă şi de diabet şi obezitate. La ea a fost identificată gripa sezonieră – AH3″, a precizat directorul medical al Spitalului Elias. A doua pacientă are 42 de ani şi a fost internată pe 13 martie. „Are diabet şi hipoacuzie. Şi aceasta este internată la terapie intensivă şi este intubată”, a mai spus dr. Safta.

Prognosticul medicului este rezervat Directorul medical de la Elias a adăugat, referitor la cele două paciente, că prognosticul este rezervat. „Din păcate, oamenii ajung foarte târziu la spital, cu insuficienţă respiratorie. Evoluţia este absolut dramatică, pot spune, se ajunge la bronhopneumonie hemoragică”, a mai spus dr. Safta. 

Virusul gripal la cele două paciente în stare gravă şi la cea decedată pe 7 martie a fost confirmat de Institutul Cantacuzino. Pe de altă parte, dr. Dana Safta spune că, în general, personalul medico-sanitar a refuzat imunizarea contra gripei, după scandalul vaccinului gripal legat de achiziţionarea, în regim de urgenţă, a unui lot de doze destinat populaţiei din China.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button