Două paciente ale cardiologului Tesloianu, care le-a pus stimulatoare cardiace de la cadavre, spun că viața le-a fost în pericol după operații

20 feb. 2023
178 Afișari
Două paciente ale cardiologului Tesloianu, care le-a pus stimulatoare cardiace de la cadavre, spun că viața le-a fost în pericol după operații
Două paciente ale cardiologului Tesloianu, care le-a pus stimulatoare cardiace de la cadavre, spun că viața le-a fost în pericol după operații. Sursa foto: Pexels

Două paciente ale cardiologului Dan Tesloianu au povestit, pentru Antena 3, cum au decurs mai multe operații pe care medicul din Iași le-a efectuat. Este vorba despre medicul arestat pentru că prelua dispozitive cardiace de la persoane decedate și le implanta pacienților săi.

O pacientă a lui Tesloianu: M-am simțit foarte rău, m-am temut că o să mor

În urma intervențiilor, starea de sănătate a femeilor ar fi fost pusă în pericol. Una dintre paciente povestește despre cum organismul i-a respins stimulatorul cardiac care trebuia să-i salveze viața. Mai spune că medicul nu i-a oferit niciun document cu privire la proveniența dispozitivului.

Femeia crede că este unul dintre cei 238 de pacienți care au primit dispozitivele preluate de la persoane decedate.

Oficialii Ministerului Sănătății au transmis că dispozitivele de la Spitalul din Iași aveau inscripții pe ele care confirmau faptul că sunt de unică folosință și nu se pot reutiliza.

O pacientă a cardiologului Tesloianu a declarat faptul că, în anul 2021, a fost la un pas de moarte după ce medicul i-a implantat un dispozitiv de resincronizare a ritmului cardiac:

M-am simțit foarte rău atunci când l-am mutat pentru că am suferit niște complicații care mi-au agravat starea de sănătate. M-am temut foarte mult pentru viața mea, pentru că am văzut multe cu ochii și vă imaginați, pe lângă suferința mea, câtă suferință a fost în familie.

Tesloianu a efectuat șapte operații, dar cu același rezultat – se infectau

Cea de-a doua pacientă care a povestit despre experiența sa cu doctorul Tesloianu a povestit, tot pentru  pentru Antena 3, cum medicul a trebuit să o opereze de șapte ori. În urma acestor intervenții, a suferit complicații.

Femeia crede că infecțiile au fost cauzate tocmai de faptul că dispozitivele medicale erau luate de la pacienți decedați.

În 2013 m-a operat, mi-a pus un aparat. Aparatul a mai stat cuminte nu ştiu cât şi a început să iasă şi să facă infecţie şi de şapte ori m-a operat. Mi l-a schimbat după 4-5 ani. Iar mi-l schimba, iar mi-l punea. Făceam infecţie, crăpa, de şapte ori m-a tăiat. Nu mi-a dat nimic, niciun document. Niciodată nu m-am gândit că ar putea fi de la persoane decedate. Dar, ştiţi, de fiecare dată când m-am dus la el, am început să şi plâng, că nu e uşor să te taie, să îţi facă anestezie. Şi am început să plâng şi m-a mângâiat pe cap şi mi-a spus: ei, nu eşti mata vinovată.

Anchetatorii au identificat peste 230 de persoane care au primit stimulatoare cardiace preluate de la cadavre. Între timp, cardiologul Tesloianu vrea să scape de arestul preventiv.

Avocatul său a contestat decizia pe care magistrații au luat-o în cadrul Tribunalului București și care l-au trimis pe medic după gratii. Contestația va fi judecată la Curtea de Apel București.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies