Două noi proiecte de infrastructură rutieră pentru București-Ilfov: lărgirea la 4 benzi a DN3, între Pantelimon și intersecția cu DJ301B, și un sens giratoriu în zona Șindrilița

21 feb. 2023
9754 Afișari
Două noi proiecte de infrastructură rutieră pentru București-Ilfov: lărgirea la 4 benzi a DN3, între Pantelimon și intersecția cu DJ301B, și un sens giratoriu în zona Șindrilița
Două noi proiecte de infrastructură rutieră pentru București-Ilfov: lărgirea la 4 benzi a DN3, între Pantelimon și intersecția cu DJ301B, și un sens giratoriu în zona Șindrilița. Sursa foto: Facebook/ Irinel Ionel Scriosteanu

Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor a făcut anunțul despre cele două noi proiecte de infrastructură rutieră pentru București-Ilfov. Primul prevede lărgirea la 4 benzi a DN3 între Pantelimon și intersecția cu DJ301B, iar al doilea prevede construirea unui sens giratoriu în zona sat Șindrilița. Acestea sunt la capitolul „studii de fezabilitate”, anunță Irinel Ionel Scrioșteanu.

Două noi proiecte de infrastructură rutieră pentru București-Ilfov

Pentru zona București – Pantelimon, Ilfov. Luni, 20 februarie 2023, au fost trimise spre validare către ANAP (Agenția Națională pentru Achiziții Publice) documentele de atribuire necesare pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate pentru lărgirea la 4 benzi a DN3 între DJ301 (orașul Pantelimon) și intersecția cu DJ301B (Brănești – Găneasa).

Obiectivul princial al proiectului constă în conectivitatea Centurii Capitalei cu Autostrada Bucureștiului #A0, dar și cu rețeaua locală de drumuri, explică secretarul de stat în Ministerul Transporturilor, Irinel Ionel Scrioșteanu, într-o postare pe Facebook.

Totodată, se va analiza și implementarea măsurilor de siguranță a traficului auto și traficului pietonal prin realizarea următoarelor:

  • trotuare;
  • piste de biciclete;
  • treceri de pietoni;
  • semnalizare verticală și orizontală;
  • amenajare intersecții;
  • accese la proprietăți;
  • panouri fonoabsorbante;
  • pasarele pietonale, dacă este cazul.

Proiectul se va conecta cu nodul rutier care va face legătura între Autostrada Bucureștiului #A0 și DN3. În prezent, acest nod se află în curs de proiectare.

„Vine ca o măsură suplimentară de creștere a capacității de transport a infrastructurii existente în zona Centurii București, aferentă Strategiei de Dezvoltare a Drumurilor Radiale în zona București-Ilfov”, declară Scrioșteanu.

Termenul contractului este de 8 luni, timp în care proiectantul trebuie să facă atât studiul de fezabilitate, cât și expertiza tehnică. Proiectul este finanțat din fonduri externe nerambursabile.

Modernizare și supralărgire DN3 - A0. Sursa foto: Facebook/ Irinel Ionel Scriosteanu
Modernizare și supralărgire DN3 – A0. Sursa foto: Facebook/ Irinel Ionel Scriosteanu

Sens giratoriu în zona satului Șindrilița, comuna Găneasa

Totodată, Scrioșteanu anunță că a fost finalizată procedura de evaluare a ofertelor și a fost desemnat câștigătorul pentru elaborarea documentațiilor tehnice pentru realizarea unui sens giratoriu pe DN2 (km 21+900), la intersecția cu DC29 (km 9+800) din zona satului Șindrilița, comuna Găneasa, județul Ilfov.

Câștigătorul este SC Global Routes Expert SRL și are la dispoziție 150 de zile (de la data de începere a contractului), din care 90 de zile la dispoziție pentru a elabora studiul de fezabilitate și 60 de zile la dispoziție pentru a elabora Proiectul pentru Autorizarea Lucrărilor de Construire.

Elaborarea acestui studiu de fezabilitate urmărește identificarea celor mai bune soluții tehnice necesare pentru:

  • creșterii gradului de siguranță rutieră prin scăderea numărului de accidente rutiere,
  • fluidizarea traficului,
  • îndeplinirea obiectivului impus în Strategia Națională de Siguranță Rutieră.

Când poate fi semnat contractul de achiziție publică:

„după expirarea perioadei de depunere a eventualelor contestații si respectiv, după soluționarea contestațiilor formulate în cadrul procedurii de atribuire”, explică Irinel Ionel Scrioșteanu.

Sens giratoriu DN2 - Șindrilița (Găneasa). Sursa foto: Facebook/ Irinel Ionel Scriosteanu
Sens giratoriu DN2 – Șindrilița (Găneasa). Sursa foto: Facebook/ Irinel Ionel Scriosteanu
Cookies