Două noi pasaje rutiere și trei artere vor fi construite în București. Unde se află acestea și ce sume au fost pregătite pentru exproprieri

27 nov. 2021
720 Afișari
Două noi pasaje rutiere și trei artere vor fi construite în București. Unde se află acestea și ce sume au fost pregătite pentru exproprieri
Două noi pasaje rutiere și trei artere vor fi construite în București. Unde se află acestea și ce sume au fost pregătite pentru exproprieri. Sursa foto: Unsplash

Urmează să fie construite două noi pasaje rutiere și trei artere în Capitală, după ce Consiliul General al Municipiului București a aprobat, în cursul ședinței de vineri, declanșarea procedurilor de expropiere pentru realizarea a două pasaje pe aria Sectorului 4.

Consiliul General al Municipiului Bucureşti (CGMB) a adoptat, în şedinţa de vineri, 26 noiembrie, proiectele de expropriere pentru construirea a două noi pasaje rutiere și pentru realizarea a trei noi artere de circulație.

Astfel, vor fi prevăzute peste 2 milioane de lei fără TVA pentru a se obține terenurile pentru construcția pasajelor, transmite G4media. Consilierii municipali au căzut de acord pentru începerea procedurilor de expropriere a imobilelor proprietate privată situate pe suprafața unde ar urma să se construiască cele două pasaje rutiere.

Două noi pasaje rutiere vor fi construite în Capitală. Unde se află acestea

Primul pasaj rutier suprateran va fi amplasat la intersecţia dintre Strada Turnu Măgurele, Bulevardul Metalurgiei și Bulevardul Alexandru Obregia. Pentru acest proiect, autoritățile au alocat suma de 945.000 de lei fără TVA pentru a acoperi despăgubirile către proprietari.

„Construcția pasajului suprateran din intersecția bulevardelor Obregia, Turnu-Măgurele și Metalurgiei a intrat într-o nouă fază, extrem de importantă, care ar putea accelera semnificativ realizarea acestuia.

Proiectul stufos al acestui obiectiv de investiții a fost depus la finanțare în programul guvernamental „Anghel Saligny”, ceea ce înseamnă că în următoarea perioadă, am putea primi cel puțin 35 de milioane de lei din cele 73 de milioane de lei cât reprezintă costul total al construcției pasajului rutier”, anunța în urmă cu o lună primarul Sectorului 4, Daniel Băluță.

Acest pasaj va avea o lungime de 140 de metri și o lățime de 15 metri.

Între timp al doilea pasaj va fi realizat la intersecţia dintre Străzile Sergent Ion Iriceanu şi Turnu Măgurele, suma pentru despăgubirea proprietarilor de terenuri fiind de 1.360.917 de lei.

CGMB a pornit procedurile de expropriere pentru construirea a trei artere

De asemenea, CGMB a decis vineri, 26 noiembrie, declanşarea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată în vederea construirii a trei noi artere. Acestea ar urma să se numească Strada Drumul Roţii, Strada Viscolului şi Drumul Osiei, iar sumele pentru despăgubiri se ridică la 1.702.897 lei fără TVA, 1.698.516 de lei fără TVA, respectiv 7.328.125 de lei fără TVA.

Nu în ultimul rând, consilierii general ai Capitalei au aprobat începerea procedurilor de expropriere pentru imobilele proprietate privată aflate pe amplasamentul lucrării de utilitate publică „Valea Largă”. Suma estimată pentru despăgubiri în acest caz fiind estimată la circa 34 de milioane de lei fără TVA, cea mai „bănoasă” dintre proiectele aprobate în cadrul ședinței CGMB din data de 26 noiembrie.

Cookies