Două noi pasaje rutiere promise în Ilfov. Au fost semnate contractele pentru proiectare, anunță Scrioșteanu

05 mart. 2024
10805 afișări
Două noi pasaje rutiere promise în Ilfov. Au fost semnate contractele pentru proiectare, anunță Scrioșteanu
Două noi pasaje rutiere promise în Ilfov. Au fost semnate contractele pentru proiectare, anunță Scrioșteanu. Sursa foto: Facebook/ Irinel Ionel Scrioșteanu

Două noi pasaje rutiere vor fi construite în Ilfov (unul în orașul Bragadiru, iar celălalt în satul Tâncăbești din Snagov). Secretarul de stat în Ministerul Transporturilor anunță că au fost semnate contractele pentru proiectare.

Totodată, au fost semnate contracte pentru proiectare pentru alte noi patru pasaje rutiere din Prahova, Iași și Ialomița.

În Ilfov se vor construi două noi pasaje rutiere. Au fost semnate contractele pentru proiectare

Începe proiectarea a încă 6 pasaje rutiere pe drumurile naționale în județele Ilfov, Prahova și Iași, anunță Irinel Ionel Scrioșteanu într-o postare pe Facebook.

Luni, 4 martie 2024, secretarul de stat în Ministerul Transporturilor a anunțat că au fost semnate contractele pentru proiectarea a încă 6 noi pasaje rutiere denivelate pe drumurile naționale. Noile pasaje vor contribui la creșterea siguranței circulației rutiere, dar și la fluidizarea traficului.

Două dintre aceste pasaje rutiere vor fi construite în Ilfov:

 • Pasaj pe DN 6 (km 9+200) intersecție cu Strada Cristalului, Bragadiru (zona Strada Smârdan), localizat în orașul Bragadiru;
 • Pasaj pe DN 1 (km 27+500) intersecție cu DJ 101B (km 11+200), localizat în zona satului Tâncăbești din comuna Snagov.

Unde vor fi construite celelalte patru pasaje:

 • În județul Iași:
  • Pasaj pe DN 28 (km 56+136) intersecție cu CF 613 Lețcani – Dorohoi (km 1+632), localizat între localitățile Podu Iloaiei și Lețcani.
 • În județul Prahova:
  • Pasaj pe DN 1 (km 79+580) intersecție cu DJ 100F (km 0+000), localizat între localitățile Bărcănești și Bănești (spre Băicoi);
  • Pasaj pe DN 1 (km 80+700) intersecție cu DJ 720 (km 30+000), localizat între localitățile Bărcănești și Bănești (spre Florești).
 • În județul Ialomița:
  • Pasaj pe DN 2 (km 55+800) intersecție cu DN 2A (km 0+000), localizat în Municipiul Urziceni.

Aceste obiective de investiții sunt finanțate în proporție de 50% de Banca Europeană de Investiții (BEI). Proiectantul este TQM Management și are la dispoziție 180 de zile pentru elaborarea Studiului de Fezabilitate și 60 de zile pentru Proiectul de Autorizarea Lucrărilor de Construire.

Sper ca până la sfârșitul anului să finalizăm această etapă și să înceapă licitația pentru execuția lucrărilor, a transmis Scrioșteanu.

Sursa foto: Facebook/ Irinel Ionel Scrioșteanu
Sursa foto: Facebook/ Irinel Ionel Scrioșteanu

Te-ar mai putea interesa și: TCMB: Se lucrează în ritm alert la supralărgirea Bulevardului Ghencea, pe partea dreaptă. Progrese la capătul liniei 41, spre Str. Brașov

Cookies