ESENTIAL

Două noi parcări de reşedinţă cu 230 de locuri, construite în Sectorul 2. 14 străzi, reabilitate

Unul dintre noile parcaje de reşedinţă va fi amenajat pe str. Maşina de Pâine nr.20, bl. OD37 şi va avea capacitatea de 108 locuri de parcare.

Cel de-al doilea parcaj de reşedinţă propus de administraţia locală ar urma să fie amenajat pe str. Luntrei nr.3, bl. 10 şi va avea capacitatea de 122 locuri de parcare. 

CITEŞTE ŞI Cinci noi smart-parking-uri, construite în Sectorul 2. CUM VOR FUNCŢIONA

Primăria Sectorului 2 anunţă că va construi cinci noi smart-parking-uri în sector, având în vedere cererea mare de locuri de parcare din partea cetăţenilor. Ca principal avantaj, parcările rotative oferă mai multe locuri de parcare decât parcajele clasice la sol, pe o suprafaţă mult mai mică de teren. DETALII, AICI.

Totodată, Primăria Sectorului 2, prin Administraţia Domeniului Public (ADP) Sector 2, urmează să execute lucrări de reabilitare pe 14 străzi din sector, artere care vor beneficia de asfalt nou pe întreaga lungime. 

„Crearea unei infrastructuri rutiere sigure este condiţie fundamentală pentru eficientizarea şi fluidizarea traficului pietonal şi auto. Efectele acestei abordări se regăsesc în influenţa asupra mediului înconjurător şi reducerea poluării generate de activităţile de transport. De asemenea, prin investiţiile propuse, respectiv prin reabilitarea străzilor şi crearea de locuri de parcare suplimentare, rezultă descongestionarea şi fluidizarea traficului, cerinţă ce este impusă de Strategia naţională pentru Siguranţă Rutieră 2013-2020 aprobată de Guvernul României”, a explicat pentru B365.ro primarul Sectorului 2, Mugur Mihai Toader. 

LISTA STRĂZILOR cuprinse în programul de reabilitare poate fi consulată mai jos:

Aleea Braşoveni

Aleea Petre Antonescu

Strada Ocolului

Strada Braţului

Strada Pictor Ştefan Luchian

Strada Doamna Altea

Intrarea Tămâioarei

Strada Polovraci

Intrarea Suceava

Strada Tuzla

Strada Paleologu

Strada Negustori

Strada Italiană

Strada General Traian Doda. 

„În ultimii zece ani, numărul autovehiculelor de transport persoane din regiunea Bucureşti-Ilfov a crescut cu 25%, din care 96% sunt autoturisme. Este de aşteptat ca, în următoarea perioadă, tendinţa de creştere să se păstreze şi chiar să se accentueze pe măsură ce economia se va dezvolta şi obişnuinţele privind modalitatea de deplasare se vor modifica. De aceea, pentru soluţionarea unor asemenea situaţii complexe sunt necesare abordări la diferite niveluri, prin reabilitarea sistemului rutier cu scopul de a ajuta la descongestionarea şi fluidizarea traficului în general”, se specifică în raportul de specialitate care însoţeşte proiectul de Hotărâre de Consiliu Local Sector 2.  DOCUMENTUL poate fi consultat, în întregime, aici. 

Lucrările de amenajare a celor două parcaje de reşedinţă, precum şi cele de reabilitare a sistemului rutier, sunt programate să se desfăşoare într-un interval de patru luni, urmând a fi finalizate în primăvara anului viitor. 


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button