Două noi fântâni arteziene în București, una în Parcul IOR și alta în Parcul Teilor. Consiliul Local S3 a alocat 30 de milioane de lei pentru ele

30 mai 2023
348 Afișari
Două noi fântâni arteziene în București, una în Parcul IOR și alta în Parcul Teilor. Consiliul Local S3 a alocat 30 de milioane de lei pentru ele
Două noi fântâni arteziene în București, una în Parcul IOR și alta în Parcul Teilor. Consiliul Local S3 a alocat 30 de milioane de lei pentru ele | Foto Simbol: Freepik.com

Două fântâni arteziene urmează să fie construite în Sectorul 3, în Parcul IOR (Alexandru Ioan Cuza) și în Parcul Teilor. Consiliul Local a aprobat luni, 29 mai 2023, alocarea sumei de 30 de milioane de lei pentru realizarea acestora.

Doua fântâni arteziene vor fi construite în parcurile din Sectorul 3

Proiectul propus de Primăria Sectorului 3 presupune realizarea a două fântâni arteziene pe lacurile aflate în Parcul IOR și în Parcul Teilor, conform informațiilor transmise de HotNews.ro. Iată cât sunt costurile estimate pentru fiecare dintre aceste construcții:

  • Fântâna din Parcul Titan – 20.251.818,80 lei inclusiv TVA,
  • Fântâna din Parcul Teilor – 10.925.188 lei inclusiv TVA.

Te-ar mai putea interesa și: 

Parcul IOR

În proiectul de hotărâre este specificat și locul unde aceasta va fi amplasată. Mai precis, fântâna arteziană din Parcul Alexandru Ioan Cuza (IOR) se va afla în zona dintre podul IOR și Insula Pensionarilor.

Pe mal, zona de intervenție va fi delimitată de limita opusă lacului a aleii perimetrale între podul de acces pe Insula Pensionarilor și limita unde această alee intră sub podul carosabil de pe Bulevardul Liviu Rebreanu, se transmite în proiectul de hotărâre.

Construcția ar urma să fie compusă din patru platforme din oțel inoxidabil ce vor pluti. De asemenea, vor fi amplasate și echipamente speciale pentru jocuri de apă, iar fântâna va avea și muzică.

În total, fântâna va avea 9 jocuri de apă de tipul:

  • Umbrelă de apă,
  • Parabolice perimetrale,
  • Parabolice independente,
  • Jet apă cu aer comprimat,
  • Jet pivotant pe o axă,
  • Jet pivotant pe două axe,
  • Jet înalt gol pe interior,
  • Jet multiform,
  • Jet pulverizare apă.

Durata de execuție pentru aceste lucrări este de 6 luni, după cum se prezintă în proiectul de hotărâre.

Parcul Teilor

Fântâna ar urma să fie amplasată pe lacul din Parcul Teilor și îi va semăna celei din IOR. Totuși, aceasta va avea dimensiuni ceva mai mici. Conform proiectului de hotărâre construcția va fi realizată dintr-o singură platformă plutitoare din oțel inoxidabil.

Se va construi o fântâna arteziana formată dintr-o platformă plutitoare din oțel inoxidabil pe care se vor amplasa echipamentele destinate jocurilor de apă. Ca și jocuri de apă, fântâna va avea 9 jocuri distincte dispuse pe întreaga suprafața a lacului. Fântâna arteziană va fi de tipul muzical, jeturile fiind sincronizate pe muzică.

Cele nouă jocuri de apă vor fi la fel ca cele ale fântânii din Parcul IOR. Administrația publică a decis să amplaseze cea de-a doua fântână în Parcul Teilor pentru a pune în valoare zona. Se dorește astfel atragerea bucureștenilor în acest parc ce a fost inaugurat în anul 2020.

Durata de execuție pentru aceste lucrări este de 6 luni, conform informațiilor prezentate în proiectul de hotărâre.

Cookies