ARHIVA B365

DOUĂ NOI DOSARE PENALE redeschise pe numele lui Traian Băsescu, după plecarea de la Cotroceni

Cel mai probabil, unul dintre cele două dosare este cel cunoscut drept „casa din Mihăileanu” dosar în care Traian Băsescu nu a fost anchetat până acum din cauza imunității, potrivit romaniatv.net. 

Procurorii au cerut și au obținut confirmarea redeschiderii urmăririi penale faţă de Traian Băsescu pentru abuz în serviciu, uz de fals şi fals în declaraţii.

În anul 2002, pe vremea când era primar general al Capitalei, Traian Băsescu a primit dreptul de a sta cu chirie într-o vilă de pe strada Ştefan Mihăileanu, după care, în 2003, el a depus o cerere pentru a cumpăra un întreg etaj al imobilului, pentru suma de 19.000 de dolari, cerere aprobată de Primăria Capitalei.

Traian Băsescu a fost acuzat atunci că nu avea dreptul să cumpere o locuinţă de la stat, pentru că el avusese în proprietate o casă achiziţionată în Bucureşti în 2002, pe care o donase fiicei sale, potrivit România TV.

Până acum s-a știut că fostul preşedinte era urmărit penal pentru șantaj, într-un dosar deschis după o plângere a Gabrielei Firea. Traian Băsescu este aşteptat miercuri la Parchetul General pentru a da o nouă declaraţie în dosarul de şantaj.

Fostul preşedinte Traian Băsescu a spus că acuzaţia pe care i-o aduc procurorii de şantaj la adresa senatorului PSD Gabriela Firea este fără fundament. Băsescu a dat drept exemplu de ameninţare veritabilă faptul că lideri ai PSD au declarat în repetate rânduri că va ajunge la închisoare după ce-şi va încheia mandatul de preşedinte al României.


Recomandarile noastre


Parteneri

Știri – Gândul

Știri – CanCan.ro

Back to top button