Două minore din județul Prahova, legate cu cătușe și obligate să practice prostituția într-un apartament din București. Banii obținuți erau însușiți de către inculpat

30 aug. 2023
639 afișări
Două minore din județul Prahova, legate cu cătușe și obligate să practice prostituția într-un apartament din București. Banii obținuți erau însușiți de către inculpat
Două minore din județul Prahova, legate cu cătușe și obligate să practice prostituția într-un apartament din București. Banii obținuți erau însușiți de către inculpat. Imagine simbol: Pexels

Un bărbat a obligat mai multe fete din județul Prahova să practice prostituția și să facă videochat într-un apartament din București. Pe timpul nopții sau când inculpatul nu era acasă, fetele erau ținute în cătușe.

Fetele erau minore

Două minore din județul Prahova au fost constrânse de către un individ pe care l-au cunoscut în mediul online să facă videochat și să se prostitueze.

Potrivit unui comunicat transmis de Direcția de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism (DIICOT), una dintre fete ar fi fost în plasament la un asistent social și ar fi avut obiceiul de a pleca adesea de acasă.

Astfel, l-ar fi cunoscut pe bărbatul care, ulterior, a profitat de vulnerabilitatea ei și a obligat-o să își folosească corpul în schimbul unor sume de bani.

Bărbatul închiria apartamente în București și le ținea pe cele două minore acolo, exploatându-le sexual, cu scopul de a obține beneficii materiale de pe urma lor.

Una dintre fete a fost obligată să întrețină relații sexuale cu mai mulți bărbați găsiți fie prin intermediul anunțurilor online, fie racolați în mod direct de către inculpat. Cea de-a doua minoră a fost constrânsă să presteze servicii de videochat pe o platformă online.

Toți banii obținuți de victime erau păstrați de către bărbat.

S-a reținut că, în intervalul mai-iunie 2023, inculpatul a recrutat, transportat și adăpostit, în locații închiriate din municipiul București, două persoane vătămate minore în scopul obținerii unor beneficii materiale prin exploatarea sexuală a acestora.

O victimă a fost constrânsă să întrețină raporturi sexuale cu mai multe persoane, racolate fie prin intermediul anunțurilor,  fie direct de către inculpat, iar cea de a doua să presteze servicii de videochat  pe o platformă online, sumele astfel obținute fiind însușite de către inculpat”, se arată în comunicatul transmis de DIICOT.

Victimele erau ținute în cătușe

Procurorii DIICOT au mai transmis că, pe timpul nopții sau în momentele în care inculpatul nu era acasă, fetele erau legate cu cătușe:

Pe timpul nopții precum și în momentele în care, pe timp de zi, inculpatul nu putea supraveghea victimele, a procedat la imobilizarea acestora folosind o pereche de cătușe achiziționată online.”

Minora care locuia în plasament a fost găsită pe data de 27 august 2023 în București de către polițiști, în urma măsurilor investigativ-operative întreprinse de aceștia.

Bărbatul a fost reținut pe data de 29 august 2023 și este cercetat pentru săvârșirea acțiunii de trafic de minori:

La data de 29.08.2023, procurorii Direcției de Investigare a Infracțiunilor de Criminalitate Organizată și Terorism – Serviciul Teritorial Ploiești au dispus reținerea unui inculpat, cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de trafic de minori.”

Activitățile judiciare au fost realizate împreună cu polițiștii  B.C.C.O. Ploiești – Serviciul de Combatere a Traficului de Persoane.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția de Operațiuni Speciale din cadrul IGPR.

Te-ar putea interesa și:

Cookies