SMART CITY

Două milioane de euro pentru morţii Bucureştiului

Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane, instituţie subordonată municipalităţii, vrea să cheltuiască 1,1 milioane de euro pentru reabilitarea şi consolidarea crematoriului „Cenuşa”. Proiectul a fost aprobat prin vot de Consiliul General al Municipiului Bucureşti. Lucrările vizează clădirile crematoriului şi columbarului, care au fost clasate ca monumente istorice de categoria A, de valoare naţională şi ar urma să fie realizate pe o perioadă de 28 de luni.

Clădirea crematoriului, având un regim de înălţime de 2S+P+1E parţial, nu a mai suferit modificări din 1932. Potrivit proiectului, construcţia va fi reabilitată şi consolidată, iar instalaţiile sanitare, electrice şi termice înlocuite. La clădirea Columbarului, cu o suprafaţă desfăşurată de 2838 mp, sunt proiectate lucrări de consolidare a celor trei foişoare, dispuse pe fiecare latură a clădirii în formă de U, dar şi lucrări de arhitectură în exteriorul clădirii constând în tencuieli şi reparaţii.

În proiect mai sunt incluse şi lucrări de amenajare a spaţiilor verzi, carosabile şi pietonale, dar şi realizarea unei instalaţii de iluminat exterior.

Administraţia Cimitirelor şi Crematoriilor Umane a propus spre aprobare consilierilor generali şi un proiect privind extinderea corpului administrativ al Cimitirului Bellu. Lucrările, cu un cost de 870.000 de euro, ar urma să fie realizate într-o perioadă de doi ani.

Conform proiectului de hotărâre, extinderea constă în construirea a două noi aripi de clădire având regimul de înălţime P+1, cu suprafaţa de 200 mp, unde ar urma să funcţioneze o parte din birouri, o sală de mese, una de aşteptare şi grupurile sanitare.

“Încălzirea spaţiilor interioare se va realiza fără radiatoare, prin pardoseală încălzită şi geamuri termoizolante. Agentul termic pentru pardoseala încălzită va fi obţinut prin panouri solare iar energia electrică pentru geamurile radiante va fi parţial obţinută cu panouri cu celule fotovoltaice”, se detaliază în proiectul CGMB.

Cele două proiecte au fost supuse votului consilierilor generali şi în şedinţa din 27 decembrie, însă atunci au fost respinse. Ele au fost readuse pe ordinea de zi a şedinţei de pe 28 februarie.

Citeşte şi Consilierii îi resping lui Oprescu proiecte pentru cimitire în valoare de 15,5 milioane de euro


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button