Două milioane de chestionare de recensământ, invalidate. Românii care au completat greșit trebuie să aștepte recenzorii, altfel riscă amendă

16 iun. 2022
875 Afișari
Două milioane de chestionare de recensământ, invalidate. Românii care au completat greșit trebuie să aștepte recenzorii, altfel riscă amendă
Două milioane de chestionare de recensământ, invalidate. Românii care au completat greșit trebuie să aștepte recenzorii, altfel riscă amendă Sursă foto: Inquam Photos / Octav Ganea

O parte dintre românii care s-au autorecenzat nu pot sta liniștiți încă deoarece autoritățile au informat că un număr foarte mare de chestionare de recensământ au fost invalidate.

Recensământ 2022: Două milioane de chestionare completate în etapa de auto-recenzare au fost invalidate

În cadrul etapei de autorecenzare de anul acesta, românii au completat 11 milioane de chestionare online. În mod normal, cei ce s-au autorecenzat ar putea sta liniștiți acum, fără să mai aștepte recenzorii ce vin acasă.

Autoritățile au informat însă, conform Antena 3, că două milioane de chestionare au fost invalidate deoarece fie au fost completate incorect, fie incomplet.

Chiar dacă chestionarele au fost completate greșit, platforma nu informează despre acest lucru.

Astfel că, cei ale căror chestionare au fost invalidate riscă sa fie amendați în cazul în care nu sunt acasă când vin recenzorii sau nu îi primesc în locuință.

Cum afli dacă chestionarul a fost validat

Pentru a fi siguri că nu vor fi amendați de autorități, românii ce s-au autorecenzat sunt sfătuiți să verifice dacă chestionarul a fost validat. Acest lucru se poate face pe site-ul recensamantromania.ro.

Iată care sunt pașii ce trebuie urmați pentru a face verificarea:

  • Intrați pe ACEST link,
  • Introduceți CNP-ul,
    • În cazul în care chestionarul a fost completat corect veți primi o dovadă de autorecenzare,
    • În cazul în care chestionarul nu a fost completat corect vi-se va afișa un mesaj referitor la neefectuarea autorecenzării.

Verificarea autorecenzării poate fi făcută la 7 zile de la momentul la care a fost realizată.

Autoritățile îi anunță pe oameni să fie atenți pe cine lasă să între în case, și să le ceară celor ce vin la ușă o legitimație care demonstrează că sunt recenzori.

Cookies