BAZAR

Două MEDALII de AUR: Invenții românești, premiate la Expoziția Internațională din Malaezia

Andrei Sandu, președintele Forumului Inventatorilor Români, a declarat, miercuri, jurnaliștilor ieșeni, că invenții ale românilor din domeniile construcții, ecologie și medicină au fost recompensate cu cinci medalii de aur și două de argint la Expoziția Internațională a Invențiilor și Inovațiilor care s-a desfășurat la Universitatea Malaysia Perlis, potrivit Agerpres.

La expoziție au participat peste 400 de produse din 15 țări. Betonul ecologic obținut din sticlă reciclată al cercetătorilor Ofelia Corbu și Attila Puskas de la Universitatea Tehnică din Cluj Napoca a fost premiat cu aur.

Tot cu aur a fost recompensată pasta de dinți ecologică cu multiple indicații a cercetătorilor Kamel Earar, Luoana Florentina Pascu, Andrei Victor Sandu, Mădălina Nicoleta Matei, Ion Sandu, Ioan Gabriel Sandu.

Metoda de determinare a variației normale a echilibrului hidric a inventatorilor din Iași Ion Sandu, Vasile Vasilache, Mikkiko Hayashi, Andrei Sandu a fost recompensată cu argint.

De asemenea, lucrările românilor Alexandru Ionuț Petrișor, Vasile Meiță, Adrian Mircea Ioani, Henriette Szylagy, Călin Radu Grigore Mircea, Constantin Miron, Dan Constantinescu, Horia Petran, Cristian Petcu au primit câteva premii speciale din partea International Intellectual Property Network Forum, Korea University Invention Association și World Invention Intellectual Property Associations.

România a participat cu creații ale inventatorilor de la Institutul Național de Cercetare Dezvoltare Urban Incerc, Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și Forumul Inventatorilor Români.

Multe dintre invențiile premiate în Malaezia vor putea fi văzute la forumul științific Euroinvent 2016, care se va desfășura la Iași în luna mai. Pentru noi este nu doar o onoare să primim astfel de medalii și premii, dar și o certificare a inventicii românești„, a declarat Andrei Sandu.


Recomandarile noastre

Parteneri

Back to top button