Două mașini s-au ciocnit în zona fântânilor de la Piața Unirii din București. Care sunt cauzele accidentului

11 dec. 2021
298 Afișari
Două mașini s-au ciocnit în zona fântânilor de la Piața Unirii din București. Care sunt cauzele accidentului
Două mașini s-au ciocnit în zona fântânilor de la Piața Unirii din București. Care sunt cauzele accidentului. Sursa foto: Unsplash

Două mașini s-au ciocnit vineri seară în Capitală, în centrul orașului. Mai exact, incidentul s-a produs în zona fântânilor de la Piața Unirii, un loc unde se petrec frecvent accidente auto.

Încă un accident a avut loc la fântânile din Piața Unirii. Două mașini s-au ciocnit vineri seară în centrul Bucureștiului. Din fericire, de această dată nicio mașină nu a ajuns în fântână, este vorba despre un automobil care a ricoșat în zidul uneia dintre fântânile arteziene, potrivit Digi24.

Ce a cauzat accidentul de vineri seară

Potrivit polițiștilor dar și a martorilor de la fața locului, în spatele accidentului se află două cauze principale, și anume neacordarea de prioritate precum și vremea nefavorabilă, deoarece la momentul impactului în București ploua de câteva ore bune, astfel că șoferii au pierdut controlul autoturismelor.

Deși impactul a fost unul destul de violent, persoanele din cele două autoturisme au scăpat în mare măsură doar cu o sperietură. Unul dintre pasageri a avut însă nevoie de îngrijiri medicale la fața locului.

De asemenea, trebuie menționat faptul că una dintre mașinile implicate în accident era închiriată printr-un serviciu de carsharing.

Acesta nu este primul accident produs în zona fântânilor

Zona fântânilor din apropierea Pieței Constituției din centrul Bucureștiului este o zonă unde an de an accidentele auto se petrec cu o frecvență ridicată. Unul dintre ultimele accidente de acest fel care s-au produs la „fântâni” a avut loc pe data de 12 noiembrie, când un șofer în vârstă de 24 de ani care circula regulamentar a ajuns cu mașina în fântâna ce separă cele două sensuri de mers în urma impactului violent cu alt participant la trafic.

În acest caz, niciunul dintre șoferi nu consumase băuturi alcoolice înainte de a se urca la volan, potrivit rezultatelor testului cu aparatul etilotest. Din fericire, nici acest accident nu s-a soldat cu victime, însă pagubele materiale produse de bărbatul în vârstă de 29 de ani au fost însemnate. Pe data de 8 noiembrie, cu doar 4 zile înainte acestui accident, un alt șofer aterizase cu mașina în fântână, după ce a pierdut controlul volanului.

Cookies