Două mari intersecții din București vor fi reconfigurate și modernizate. Nicușor Dan vrea să elimine aglomerația și blocajele de trafic

15 iul. 2022
3427 Afișari
Două mari intersecții din București vor fi reconfigurate și modernizate. Nicușor Dan vrea să elimine aglomerația și blocajele de trafic
Două mari intersecții din București vor fi reconfigurate și modernizate. Nicușor Dan vrea să elimine aglomerația și blocajele de trafic | Sursă foto: Facebook-Nicușor Dan

Nicușor Dan a anunțat vineri, 15 iulie 2022, că vor fi reconfigurate și modernizare două mari intersecții din București.

Două mari intersecții din București vor fi reconfigurate

După cum a anunțat primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, două mari intersecții din București vor fi reconfigurate și modernizate. Motivul pentru care vor fi făcute aceste modificări este de a fluidiza traficul din zona respectivă și de a evita blocajele.

Iată despre ce intersecții este vorba:

  • Intersecția Șoseaua Colentina – Șoseaua Fundeni – Șoseaua Andronache – Strada Gherghiței (Sector 2),

Edilul Capitalei a anunțat că a fost publicat în SEAP caietul de sarcini pentru achiziționarea serviciilor de elaborare a documentației de avizare a lucrărilor de intervenții (DALI).

Care este termenul limită pentru depunerea ofertelor

Termenul pentru depunerea a ofertelor de către firmele interesate de prestarea acestor servicii este data de 24 august 2022.

Am decis contractarea de servicii de elaborare a documentației tehnico-economice faza DALI, aceste documentații urmând să stea la baza întocmirii ulterioare a proiectului tehnic pentru execuția lucrărilor, a declarat Nicușor Dan

Cele două intersecții ce urmează să fie reconfigurate și modernizate sunt importante pentru fluidizarea traficului din zonele extrem de circulate al Bucureștiului. În prima intersecție ce va fi modernizată se întâlnesc patru artere aglomerate, șos. Colentina, șos. Fundeni, șos. Andronache și str. Gherghiței.

Șoseaua Andronache face legătura între centrul Capitalei și cartierul Colentina, iar strada Gherghiței  face legătura între Autostrada A3 București-Ploiești și Șoseaua Colentina.

De asemenea, Nicușor Dan a anunțat și că sistemul de semaforizare inteligentă din București urmează să fie extins. Un grup ce a fost creat la nivelul PMB a convenit varianta finală a caietului de sarcini. Prin intermediul acestuia se va achiziționa studiul de fezabilitate pentru această investiție.

După cum a informat primarul general al Capitalei, proiectul privind semaforizarea inteligentă va fi făcut în patru etape, iar prima dintre acestea vizează 85 de intersecții.

Cookies