Două magistrale de metrou ar putea fi prelungite până la ieșirile din București: Autostrada A1 și Pasajul Domnești. PS6: Discutăm deja cu Metrorex și cu Ministerul Transporturilor

30 apr. 2024
22219 afișări
Două magistrale de metrou ar putea fi prelungite până la ieșirile din București: Autostrada A1 și Pasajul Domnești. PS6: Discutăm deja cu Metrorex și cu Ministerul Transporturilor
Două magistrale de metrou ar putea fi prelungite până la ieșirile din București: Autostrada A1 și Pasajul Domnești. PS6: Discutăm cu Metrorex și cu Ministerul Transporturilor. Sursa foto: PS6/Facebook

PS6 anunță că două magistrale de metrou ar putea fi prelungite până la ieșirile din București: Magistrala 3 și Magistrala 5. Administrația locală transmite că deja are discuții despre acest subiect cu Metrorex și cu Ministerul Transporturilor.

Planul prevede și parcări de tip smart parking, la ambele stații finale ale magistralelor, astfel încât oamenii să-și lase mașinile acolo, în siguranță, și să-și continue călătoria cu metroul.

Planul administrației locale: Două magistrale de metrou, prelungite până la ieșirile din București

Avem în plan să prelungim două magistrale de metrou!, transmite Primăria Sectorului 6 pe Facebook.

În majoritatea cercetărilor legate de calitatea vieții, traficul rutier ocupă un loc fruntaș. Toți vrem să ajungem repede dintr-o parte în alta a orașului și să nu îmbătrânim în aglomerația din trafic.

Traficul din anumite zone poate fi decongestionat prin crearea unor soluții alternative de transport: legături cu centuri ocolitoare și cu autostrăzi, dar și prelungirea magistralelor de metrou.

Astfel că, deși acest aspect ține mai mult de competențele Primăriei Generale și ale Ministerului Transporturilor, primarul Ciprian Ciucu, are în plan să ducă metroul până la ieșirile din zona de vest a Capitalei, spune administrația locală.

PS6 anunță că deja poartă discuții cu Metrorex și cu Ministerul Transporturilor pentru prelungirea magistralelor de metrou M3 și M5.

Vor fi construite și parcări de tip smart parking

Magistrala 3 ar urma să continue de la Stația Păcii până la Autostrada A1 București-Pitești și să fie interconectată cu trenul metropolitan.

Magistrala 5 ar urma să fie prelungită de la stația de Metrou Valea Ialomiței până la Pasajul Domnești.

Lângă ambele stații finale vor fi construite parcări de tip smart parking, astfel încât cei care vin în Capitală să-și poată lăsa mașinile în siguranță și să-și continue drumul cu metroul.

Astfel, nu vor mai aglomera Sectorul 6, spune PS6.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies