Două hoteluri de pe litoral, declasificate de ANPC, pentru CONDIȚII MIZERE DE CAZARE

de:
18 aug. 2015
0 Afișari
Două hoteluri de pe litoral, declasificate de ANPC, pentru CONDIȚII MIZERE DE CAZARE

Este vorba de aceleași două hoteluri ce fuseseră amendate și săptămâna trecută. Unul din hotelurile de două stele fusese sancționat săptămâna trecută pentru că făcuse rezervări peste capacitate. De data aceasta, turiștii de la cele două hoteluri s-au plâns de situațiile îngrozitoare de cazare. Mobilierul era din anii 80, căzile ruginite, mizerie foarte mare, mucegai.

Anunțul a fost făcut de președintele ANPC, Marius Dunca, pe FAcebook, unde a postat și fotografii din cele două hoteluri: „Un nou control comun, cu ANT, in statiunea Saturn unde, am controlat 2 hoteluri (Tosca si Aida) din care unul a fost declasificat (Aida), amenda 50.000 lei si masura de remediere deficiente, atat in unitatile de cazare, cat si in bucatarii.

Şeful ANPC preciza la RFI că „principalele nereguli sunt cele legate de alimentaţie şi serviciile de cazare. Scopul comandamentului, că noi avem în fiecare an comandament şi aducem câte 18 comisari din ţară pe litoral este acela de a asigura turiştilor produse şi servicii conforme şi de calitate”.

„La începutul sezonului am avut o discuţie cu operatorii economici şi ei se plângeau că nu au turişti. Acum înţeleg de ce nu au turişti. Nu putem să tratăm turiştii cu mizerie. Am descoperit ieri boiler băgat în priză în cameră, fără ştecher, doar firele băgate, acest sistem poate pune în pericol viaţa şi siguranţa consumatorului. Saltele murdare, perne murdare, băile murdare, robineţii nu funcţionau. Din punctul meu de vedere, o bătaie de joc”, declară Marius Dunca.

Preşedintele ANPC spune că „lucrurile trebuie schimbate, nu mai merge aşa, nu mai merge să suni, cum şi ieri am păţit, să mă sune cineva, să-mi dea telefonul, domnule, vă sună şeful. Nu avem şefi! Să uităm de aceste lucruri, cu ameninţări la adresa instituţiilor statului, nu mai, stop la toate aceste lucruri!”.

Cookies