ARHIVA B365

Două grupări criminale de contrabandă cu țigări din Republica Moldova reținute de polițiști

În urma unor investigaţii efectuate în perioada 20.06.2013 – 24.07.2013, poliţiştii bucureşteni au identificat 2 grupări cu preocupări infracţionale pe linia comercializării ilicite de ţigarete de provenienţă Republica Moldova şi Ucraina.

În timpul percheziţiilor au fost găsite 24.000 de ţigarete, 600 ţigări de foi şi peste 1.000 g tutun de fumat fără timbru fiscal emis de autorităţile române, fiind depistate, totodată, şapte persoane, membri ai celor două grupări, ce au fost conduse pentru cercetări la sediul Poliţiei Sectorului 2.

În continuare, poliţiştiiau efectuat în cursul zilei de joi, alte două percheziţii domiciliare în Bucureşti şi judeţul Ilfov.

Cu această ocazie, au fost găsite peste 8.000 de ţigarete fără timbru fiscal emis de autorităţile române, fiind depistaţi alţi trei membri ai grupărilor, ce au fost conduşi pentru cercetări la sediul Poliţiei Sectorului 2.

Din primele verificări, s-a stabilit că ţigaretele au fost achiziţionate de suspecţi de la diverşi cetăţeni din Republica Moldova.

Prejudiciul total cauzat bugetului de stat este estimat la suma de 13.300 de lei.

Cercetările sunt continuate de poliţiştii bucureşteni, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de evaziune fiscală şi contrabandă, cu cinci dintre suspecţi în stare de reţinere şi cu alţi doi în stare de libertate.


Recomandarile noastre


Parteneri

Back to top button