Două femei s-au căsătorit în București. Cununia oficiată la Starea Civilă din Sectorul 5 datorită unui detaliu din cartea de identitate

14 iul. 2022
2335 Afișari
Două femei s-au căsătorit în București. Cununia oficiată la Starea Civilă din Sectorul 5 datorită unui detaliu din cartea de identitate
Două femei s-au căsătorit în București. Cununia oficiată la Starea Civilă din Sectorul 5 datorită unui detaliu din cartea de identitate | Sursă foto: Unsplash

În data de 9 iulie 2022, în București a avut loc un eveniment unic pentru România. Două femei s-au căsătorit în mod legal. Cununia a fost oficiată la Starea Civilă a Sectorului 5 al Capitalei.

Două femei s-au căsătorit în București

Cu toate că în România căsătoria între persoanele ce au același sex este interzisă de lege, cele două femei determinate să fie căsătorite din punct de vedere legal au găsit o portiță ce le-a permis acest lucru, conform VICE.com.

Vă întrebați cum a fost posibil? Ei bine, Evie este transgender, iar până la acest moment, cu toate că și-a început tranziția în anul 2021, nu și-a schimbat buletinul. Astfel că, în acte ea este încă bărbat, iar legal se poate căsători cu o altă femeie.

Cele două au ales să grăbească cununia deoarece în curând Evie își va schimba actul de identitate. Chiar dacă inițial ar fi vrut să își schimbe doar numele, după începerea războiului din Ucraina a decis să modifice si sexul.

Ambele au fost căsătorite anterior

Georgiana a divorțat în anul 2016. Evie are chiar și un copil dint-o căsătorie anterioară, o fetiță. Ea a aflat că este transgender în anul 2021, la vârsta de 36 de ani.

Eram de foarte mult timp într-o depresie căreia nu-i găseam cauza. În comunitatea trans se spune că treaba asta e ca un fel de gimnastică mintală: decât să accepți că ești trans, pentru că asta ți-ar cauza nenumărate probleme, începi să găsești tot felul de alte motive pentru depresia ta, a declarat aceasta pentru Vice.

Evie se află în relații bune și cu fosta soție, iar fetița lor de trei ani îi spune acum mami și o vizitează des.

Data de cununiei nu a fost aleasă întâmplător, ea a fost programata pe 9 iulie 2022, înainte de marșul Bucharest Pride, iar la cununie a participat și mama Georgianei.

Cu toate că au existat ceva reticență din partea ofițerului de stare civilă, cele două femei au putut încheia cununia, devenind astfel primele femei căsătorite legal în România.

Cookies