Două fântâni ornamentale din Parcul Herăstrău au fost reabilitate, anunță Nicușor Dan. În curând, alte două fântâni vor fi gata

19 oct. 2023
877 afișări
Două fântâni ornamentale din Parcul Herăstrău au fost reabilitate, anunță Nicușor Dan. În curând, alte două fântâni vor fi gata
Două fântâni ornamentale din Parcul Herăstrău au fost reabilitate, anunță Nicușor Dan. În curând, alte două fântâni vor fi gata | Captură video: Facebook - Nicușor Dan

Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat că au fost finalizate lucrările de reabilitare a două fântâni ornamentale din Parcul Regele Mihai I (Herăstrău). Edilul anunța, în luna august, că patru fântâni din incinta parcului vor beneficia de lucrări de reparații.

Două fântâni ornamentale din Parcul Herăstrău au fost reabilitate

Lucrările de reabilitare a fântânilor ornamentale „Orangerie” și „Baraschi”, aflate în zona Expo Flora, din Parcul Regele Mihai I (Herăstrău), au fost finalizate, anunță Nicușor Dan pe pagina sa de Facebook.

Pentru realizarea intervențiilor care au fost făcute s-au obținut toate avizele necesare, inclusiv de la Ministerul Culturii, mai spune edilul Capitalei.

Zilele următoare vor fi gata și lucrările la fântânile „Aluniș” (Iaz) din zona Lac (Herăstrăul vechi) și „Crinul” situat în zona Berăriei H.

Primarul general al Capitalei anunța, în luna august, începerea lucrărilor de reabilitare a 4 fântâni ornamentale din Parcul Regele Mihai I.

Este vorba despre:

  • „Orangerie” situată în zona Expo Flora (Herăstrăul vechi),
  • „Baraschi” situată în zona Expo Flora,
  • „Aluniș” (Iaz) situată în zona Lac (Herăstrăul vechi),
  • „Crinul”, aflat în zona Berăriei H.

Potrivit informațiilor transmise de Nicușor Dan, lucrările pentru toate cele 5 fântâni ar fi trebuit să fie finalizate într-un termen de aproximativ două luni și jumătate, adică jumătatea lunii octombrie:

Până la jumătatea lunii octombrie Administrația Lacuri, Parcuri și Agrement București va finaliza lucrările la toate cele 5 fântâni.

S-a lansat licitația pentru consolidarea Muzeului Gheorghe Tattarescu

Nicușor Dan a anunțat că invită firmele interesate să se înscrie la licitația pentru lucrările de consolidare și renovare a Muzeului Gheorghe Tattarescu, din str. Domnița Anastasia nr. 7.

Valoarea contractului, cu finanțare PNRR, este de 12,9 milioane lei. Durata estimată de realizare a proiectării și execuției lucrărilor este de 26 de luni, perioada de garanție este de 5 ani.

Termenul limită pentru primirea ofertelor este 15 noiembrie.

Locuința pictorului Gheorghe Tattarescu, construită în anul 1855, este singura reședință particulară în formă de han, a cărei vechime ajunge la începutul secolului al XIX-lea. Muzeul Gheorghe Tattarescu include un bogat patrimoniu de pictură, grafică, artă decorativă, documente și piese de mobilier, ce au aparținut atât artistului, cât și familiei acestuia: Georgeta Werthaimer, Micaela Eleutheriade, Florence Werthaimer.

Gheorghe Tattarescu a fost întemeietorul Școlii Naționale de Arte Frumoase (1864), iar operele sale plastice sunt prezente în numeroase muzee și colecţii din țară și străinătate. Tattarescu a fost, de asemenea, cel mai de seamă pictor religios din România: a pictat 58 de biserici, printre care cele din București: Colțea, Zlătari, Sf. Spiridon, Crețulescu și Enei.

Mai multe informații despre licitație se află AICI.

Te-ar mai putea interesa și:

Cookies