Două extraordinare proiecte de mediu pentru București au câștigat finanțare nerambursabilă. Nicușor Dan anunță că vor fi implementate până pe 15 decembrie 2022

29 sept. 2022
300 Afișari
Două extraordinare proiecte de mediu pentru București au câștigat finanțare nerambursabilă. Nicușor Dan anunță că vor fi implementate până pe 15 decembrie 2022
Două extraordinare proiecte de mediu pentru București au câștigat finanțare nerambursabilă. Nicușor Dan anunță că vor fi implementate până pe 15 decembrie 2022 / Sursă foto? Facebook- Nicușor Dan

Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, a anunțat care sunt cele două proiecte de mediu pentru București, ce au câștigat în cadrul celei de-a doua sesiune de finanțare nerambursabilă.

Două extraordinare proiecte de mediu pentru București au câștigat finanțare nerambursabilă

După cum a anunțat Nicușor Dan cele două proiecte câștigătoare sunt următoarele: „Resurse Educaționale deschise pentru protejarea biodiversității, conservarea Plantelor spontane din București și reducerea efectelor schimbărilor climatice” și „Împădurește pentru București”.

Acestea aparțin Asociației Interact Projects (Proiecte Interactive) și Asociației pentru dezvoltare durabilă – ViitorPlus.

De asemenea, edilul Capitalei a anunțat și că implementarea celor două proiecte câștigătoare urmează să fie făcută până la data de 15 decembrie 2022.

Ce presupun cele două proiecte

Nicușor Dan a transmis și o scurtă descriere a celor două proiecte declarate câștigătoare. Astfel că:

„Resurse Educaționale deschise pentru protejarea biodiversității, conservarea Plantelor spontane din București și reducerea efectelor schimbărilor climatice”

Acest proiect presupune crearea unei resurse educaționale pe tema biodiversității și a schimbărilor climatice ce au loc în Capitală. Aceste resurse vor veni în ajutorul profesorilor de biologie de gimnaziu și de liceu.

Pentru a susține acest proiect Universitatea din București – Grădina Botanică „Dimitrie Brândză” își pune la dispoziție spațiile. Astfel că, în serele, grădinile și muzeele din cadrul Grădinii Botanice Asociației Interact Projects (Proiecte Interactive) va realiza 8 clipuri pe următoarele teme:

  • Biodiversitatea
  • Plantele invazive
  • Fitodiversitatea ”plantele bune din cartierul meu”, etc.

Valoare totală a finanțării pentru acest proiect este de 99.657 lei.

„Împădurește pentru București”

Proiectul presupune plantarea a 563 de puieți de arbori cu ocazia aniversării a cei 563 de ani de pe care Bucureștiul i-a împlinit recent. Aceștia vor fi plantați în curțile a 25 de unități de învățământ și instituții din Capitală.

De asemenea, proiectul mai presupune și:

  • Crearea unui ghid de plantare și îngrijire pentru arbori,
  • Creșterea conștientizării cu privire la importanța arborilor
  • Realizarea unei campanii de promovare speciale.

Valoare totală a finanțării pentru acest proiect este de 150.000 lei.

Cookies