Două dintre stațiile de tramvai de pe linia 41 rămân închise. Lucrările la peroane pentru Astra Imperio nu s-au încheiat

11 aug. 2022
7392 Afișari
Două dintre stațiile de tramvai de pe linia 41 rămân închise. Lucrările la peroane pentru Astra Imperio nu s-au încheiat

Societatea de Transport București (STB) menține închise două dintre stațiile de pe traseul 41 și după data de 10 august. Termenul este depășit întrucât lucrările de la peroane nu s-au finalizat.

Tramvaiele liniei 41 vor circula în continuare fără a opri în stațiile „Orșova”, precizează compania de transport a Bucureștiului, care îndeamnă călătorii să folosească stațiile apropiate sau alte mijloace de transport în comun.

Având în vedere prelungirea termenului de finalizare a lucrărilor de modernizare a peroanelor aferente stațiilor „Orșova”, tramvaiele liniei 41 vor circula și după data de 10.08.2022 fără a efectua opriri în aceste stații, urmând ca funcționarea acestora să fie reluată după crearea tuturor condițiilor necesare, este anunțul STB.

Călătorii pot utiliza cea mai apropiată stație a liniei 41, „Bd. Uverturii”, situată pe ambele sensuri pe Șos. Virtuții, la intersecția cu Bd. Uverturii (înainte de intrarea în pasajul rutier Lujerului), sau autobuzele liniei 178, care funcționează pe traseu comun cu cel al liniei 41 (pe tronsonul cuprins între Calea Crângași/Str. Ceahlăul și Str. Virtuții/Bd. Uverturii) și efectuează opriri în stațiile de autobuz „Orșova”, situate pe ambele sensuri pe Șos. Virtuții, în zona stațiilor de tramvai suspendate.

STB a început la sfârșitul lunii iulie prelungirea peroanelor de pe linia tramvaiului 41 pentru a le pregăti pentru circulația noilor tramvaie Astra Imperio în lungime de 36 de metri, față de 27 de metri cât au cele din București.

Liniei 41 îi sunt alocate 20 de tramvaie, deci cel mai probabil STB SA va scoate minim 8 la ieșirea inaugurală în traseu. În total, într-un an de zile, vor fi livrate 100 de tramvaie.

Termenul estimat de STB pentru a le pune în circulație pe linia 41 este luna septembrie.

Alte știri:

Cookies